Gençağa Kalesinde arkeolojik kazı yapılacak

Gençağa Kalesinde arkeolojik kazı yapılacak

Ordu'da tarihe ışık tutacak yeni bir arkeolojik kazı planlanıyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı, Büyükşehir olarak tarihi kalemizi himaye altına alıp, sahiplenecek ve turizme kazandıracağız"

Ordu'da etrafı surlarla çevrili olan Kalesi'nin arkeolojik kazıyla turizme kazandırılması amaçlanıyor.

Hacıemiroğulları Beyliği döneminden kalma olduğu iddia edilen Kalesi için arkeolojik çalışma başlatılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İkizce ilçesinin tarihi ve kültürel değerlerinden biri olan Kalesi'ni ziyaret etti. Kalede incelemelerde bulunan Yılmaz, kalenin gün yüzüne çıkarılması ve turizme kazandırılması için talimat verdi.

Başkan Yılmaz, Altınordu ilçesindeki Kurul Kalesi'nde kazı çalışması yapan ekibin başında bulunan Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yücel Şenyurt'tan da kale hakkında bilgi aldı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Yılmaz, kalenin gün yüzüne çıkarılması için çalışma başlatacaklarını belirterek, "Kurul Kalesi, Ünye Kalesi ve Fatsa Cıngırt Kalesi'nde olduğu gibi aynı döneme ait olduğunu düşündüğümüz Kalesi'ni de gün yüzüne çıkararak himaye altına alacağız. Büyükşehir olarak tarihi kalemizi himaye altına alıp, sahiplenecek ve turizme kazandıracağız." dedi.

AA

 

 

 

 

 

 

 

arkeoloji haber, arkeoloji haberleri,

 


Benzer Haberler & Reklamlar