Prof. Dr. Yücel Şenyurt Haberleri

Mithradates Kalelerindeki tünellerin yapılış amacı gizemini koruyor

Mithradates Kalelerindeki tünellerin yapılış amacı gizemini koruyor

Ordu'daki Kurul Kalesinde yapılan arkeoloji kazılarında ortaya çıkan veriler, Mithradates Kalelerindeki tünellerin bugüne kadar tahmin edildiği gibi askeri manevra ya da su kaynağına ulaşım için yapıldığına dair tezleri boşa çıkardı. Mithradates…

Kurul Kalesinin yüzde 30u gün yüzüne çıkarıldı

Kurul Kalesi'nin yüzde 30'u gün yüzüne çıkarıldı

Daha önce piknik alanı olarak kullanılan 2 bin 300 yıllık kale kalıntılarında 2010 yılından bu yana sürdürülen arkeoolojik çalışmalarda tarihi yapının yüzde 30'u toprak üzerine çıkarılırken, pek çok da tarihi eser bulundu.

Gençağa Kalesinde arkeolojik kazı yapılacak

Gençağa Kalesinde arkeolojik kazı yapılacak

Ordu'da tarihe ışık tutacak yeni bir arkeolojik kazı planlanıyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı, Büyükşehir olarak tarihi kalemizi himaye altına alıp, sahiplenecek ve turizme kazandıracağız"

Prof. Dr. Şenyurt: Kurulda kazılar 15 yıl sürebilir

Prof. Dr. Şenyurt: Kurul'da kazılar 15 yıl sürebilir

Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şenyurt, ödenek sorunu bulunmayan Ordu Kurul Kalesi'ndeki kazılara yaklaşık 50 kişilik ekiple haziran ayının ilk haftasında başlayacağını açıkladı.

Ordu kalesinin eserleri turizme kazandırılacak

Ordu kalesinin eserleri turizme kazandırılacak

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Ordu Kurul Kalesi'nde devam eden kazılarda bulunan eserler başta olmak üzere, tabiat güzellikleri, nadide ve çok güzel tarihi buluntular ve eserler de Ordu turizminin hizmetinde olacak." dedi.