Fatma Şahin: Bir iddiamız daha var, o da arkeoloji başkenti olabilmek

Fatma Şahin: Bir iddiamız daha var, o da arkeoloji başkenti olabilmek

AB Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Mirası Enstitüsü’nün açılış töreni toplantısında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep dünya tarafından tescilli lezzet başkenti, artık bir iddiamız daha var, o da arkeoloji başkenti olabilmek. Bunun için de ciddi çalışmalar yapacağız, dedi.

Avrupa Birliği (AB) desteğiyle hayata geçirilecek Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü'nün tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

AB Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Mirası Enstitüsü’nün açılış töreni toplantısında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 4 yıllık emeğin sonucunu Türkiye ve dünya toplumlarıyla paylaştıklarını ifade etti.

Şehirlerin medeniyetlerin aynası ve beşiği olduğunu, Anadolu'nun da büyük bir zenginliği bünyesinde barındırdığını dile getiren Şahin, "Bugün bu coğrafyada, bereketli hilalin ortasındayız. Dünyanın en eski medeniyetlerinin barındığı bu topraklarda açılacak enstitü de bu anlamda çok önemli." dedi.

Şahin, söz konusu enstitü için önemli bir bina seçtiklerini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'e geldiğinde halka seslendiği binayı enstitüye ayırdıklarını belirtti.

Gelenekten geleceğe, yerelden evrensele anlayışıyla kentteki tüm eserleri restore ederek yaşayan merkezler haline getirmek istediklerini dile getiren Şahin, bu anlamda hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

Gaziantep'in dünya tarafından tescilli "lezzet başkenti" olduğunu kaydeden Şahin, "Artık bir iddiamız daha var, o da arkeoloji başkenti olabilmek. Bunun için de ciddi çalışmalar yapacağız. Atalarımızdan aldığımız mirası geleceğe taşıyacağız. Medeniyet kodlarına yeniden dönmemiz, birlikte yaşam kültürünü yeniden bu coğrafyaya taşımalıyız." diye konuştu.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar