Denizlili turizmciler kültür bakanları ve milletvekillerinden şikayetçi

Denizlili turizmciler kültür bakanları ve milletvekillerinden şikayetçi

Kültür ve Turizm Bakanları ile Denizli Milletvekillerinin Pamukkale’yi görmezden geldiğini savunan Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, dünyada bir başka eşi benzeri olmayan değerlerimize hep birlikte şehir olarak sahip çıkmalı ve destek olmalıyız, dedi.

Denizli’nin en büyük turizm merkezi konumundaki Pamukkale ve Hierapolis Antik Kentini 2018 yılında 2 milyon 170 bin kişinin ziyaret etti. Pamukkale geçen yıl en çok ziyaret edilen ören yeri oldu ama Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD)  Başkanı Gazi Murat Şen’e göre rakamlar çok daha yüksek olabilir.

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, tanıtım konusunda siyasileri eleştiriyor, Laodikya Kilisesinin ayağa kaldırıldığı, Tripolis Antik Kentindeki arkeolojik kazıların devam ettiği Denizli’ye daha fazla turist çekilebileceğini idda ediyor.

Pamukkale ve diğer ören yerlerinin tanıtımı için Büyükşehir Belediyesi dışında kimsenin elini taşın altına koymadığını söyleyen DENTUROD Başkanı Şen, Kültür ve Turizm Bakanlarının ve Denizli Milletvekillerinin görmezden geldiğini savunuyor.

"Neden dünyaya bu varlıkları uluslararası düzeyde açılış yaparak tanıt mıyoruz?"

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “UNESCO tarafından kültürel ve doğal varlık olarak aynı anda tescil edilen dünyadaki 35 yerden biri dünya harikası olan Pamukkale, St. Philippus Kilisesi, Plutonion kutsal alanı, Cehennem Kapısı elimizin altındayken, hem ülkemizi hem kentimizi tüm dünyada daha fazla tanıtabilme, kentimizin ve ülkemizin bu alandaki önemini daha da fazla arttırabilme imkanı varken, Hierapolis, Laodikeia, Tripolis antik kentlerinin her biri ayrı ayrı bulunmaz değerlerken, Laodikeia kutsal kilisesi ayağa kaldırılmışken, Tripolis mozaikleri gün yüzüne çıkartılmışken, her üç değerimiz ile kentimiz ve dünya arasında kültürler arası köprü kurabilme imkanı varken neden dünyaya bu varlıkları uluslararası düzeyde açılış yaparak tanıtmıyoruz? Neden geçmiş dönem Kültür ve Turizm bakanı Sayın Ertuğrul Günay’dan sonra sadece seçim dönemi kısa bir süre Kültür ve Turizm Bakanlığı yapmış Yaşar Topçu haricinde hiçbir Kültür ve Turizm Bakanı bölgeyi ziyaret etmedi. Sayın Günay’ın bakanlık döneminden sonra mevcut bakanımız Sayın Mehmet Ersoy da dahil altı bakan değişti. Sayın Ömer Çelik, , Sayın Mahir Ünal, Sayın Yalçın Topçu Sayın Nabi Avcı, Sayın Numan Kurtulmuş ve halen görevde olan Sayın Mehmet Ersoy. Türkiye’de en çok ziyaretçi alan ören yeri Hierapolis, Pamukkale neden gereken ilgiyi Kültür ve Turizm bakanlığımızdan ve Denizli Milletvekillerimizden göremiyor?

"Bakanlığın bu konuda inisiyatif alması ve desteklemesi, önemli ve acil beklentilerimizdir"

Ülke turizmimize en az 1 milyar dolar katkı sağlayabilecek, Cehennem kapısı ve Ploutonion kutsal alanı ve laodikeia Antik kilisesi açılışını uluslararası düzeyde yıllardır gerçekleştiremedik. Biz de Denturod olarak uluslararası düzeyde, hatta papalık makamından bir yetkilinin de teşrifleri ile kentimizin inanç turizmi alanında nerede olması gerektiğini gösterir bir açılış istediğimizi daha önceki beyanlarımızda bildirmiştik. Eski kazı başkanı Prof. Francesco D’Andria, 2019 yılında Floransa’da Hierapolis sergisi açılacağını şehrimizden ayrılırken ifade etmişti. Bu tür kültürel tanıtım etkinliklerinde bizim kent olarak var olmamız ve şehrimizi temsil etmemiz bizim için çok çok önemlidir. Dünyada bir başka eşi benzeri olmayan bu tür değerlerimize hep birlikte şehir olarak sahip çıkmalı ve destek olmalıyız. Bakanlığın bu konuda inisiyatif alması, yönlendirmesi ve desteklemesi, önemli ve acil beklentilerimizdir.”


Benzer Haberler & Reklamlar