Bodrum'da Akademia Vakfı Konferansları başlıyor

Bodrum'da Akademia Vakfı Konferansları başlıyor

Akademia Vakfı Konferansları serisinin ilki “Hekatomnos Lahdi Satraplar ve Eceler” olacak.

Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı, yürütmekte olduğu “Mozole Projesi” kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Vakıf, projeye istinaden Bodrum Belediyesi ile birlikte organizasyonunu sağladığı “Akademia Vakfı Konferansları” serisinin ilkini, 18 Şubat 2017 Cumartesi günü saat 14.00’da Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde düzenleyecek.

Hekatomnos Lahdi Satraplar ve Eceler konulu konferans, yaşadığımız toprakların tarihini, değerini ve önemini Prof. Dr. Fahri Işık’tan öğrenme olanağı verecek.

Uzun yıllardır Anadolu arkeolojisi üzerine çalışmalar yapan Prof. Dr. Fahri Işık, insanlığın bugününü biçimlendiren uygarlığın ilk olarak Anadolu’da ortaya çıktığını ısrarla savunuyor. Işık halen, T.C. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde çalışmalarına devam ediyor.

Karya’ya başkentlik de yapmış Milas’ta ortaya çıkarılan ve Kral Mavsolos’un babası Hekotomnos’a ait anıt mezar, arkeoloji dünyasında Tutankhamon’un mezarının bulunmasından bile daha önemli kabul ediliyor. 2012 yılında, bu anıt mezar ve kutsal alan, Unesco tarafından dünya mirası geçici listesine de eklendi.
Kral Mavsolos’un babası Hekatomnos’a ait olan bu anıt mezar, dünyanın yedi harikasından biri olan Bodrum’daki Mozole’nin erken bir örneği kabul ediliyor. Bu özellik de onu eşsiz kılıyor. Hekatomnos Lahdi, heykeltıraşlık eseri olarak da üst düzey kabul ediliyor.


Benzer Haberler & Reklamlar