Bakan Mehmet Nuri Ersoy: Zeugma, Halfeti, Rumkale mutlaka görülmeli

Bakan Mehmet Nuri Ersoy: Zeugma, Halfeti, Rumkale mutlaka görülmeli

Çingene Kızı mozaiğinin bulunduğu Zeugma Antik Kenti, Rumkale ve Halfeti'de incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Zeugma'dan Halfeti'ye, Rumkale'ye bu havzanın mutlaka görülmesi gerekiyor. Bu saklı cennet, Bakanlığımızın da desteğiyle, yakın bir gelecekte turizmdeki haklı yerini alacak" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Belkıs köyü sınırlarında bulunan ve "Çingene Kızı" mozaiğiyle ünlü Zeugma Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu.

Zeugma Antik Kenti'ni ziyaret ederek arkeoloji kazıları başkanı Prof. Dr. Kutalmış Görkay'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve çıkarılan mozaikleri inceledi. Bakan Ersoy bu esnada sosyal medya hesabından "Bölge turizmine büyük katkı sağlayan Zeugma antik kentindeyiz. Burada arkeojik kazı, araştırma, belgeleme ve koruma çalışmaları titizlikle devam ediyor. Tamamlanmak üzere olan karşılama merkezi ziyaretçilerin çok daha keyifli vakit geçirmesini sağlayacak. Açılış için gün sayıyoruz" mesajını attı.

Daha sonra tekneyle Rumkale ve Halfeti'de incelemelerde bulunan Bakan Ersoy, "Fırat Vadisi gözünüzle görmeden varolduğuna inanamayacağınız güzellikte, tarihle iç içe bir vadi. Zeugma'dan Halfeti'ye, Rumkale'ye bu havzanın mutlaka görülmesi gerekiyor. Bu saklı cennet, Bakanlığımızın da desteğiyle, yakın bir gelecekte turizmdeki haklı yerini alacaktır" dedi.

Dünyanın alanında en büyük müzelerinden olan Zeugma Mozaik Müzesi'ni gezerek, Müze Müdürü Emine Öztürk'ten müzeyle ilgili brifing alan Ersoy, Gümrük Hanında dibek kahvesi içti, ardından tarihi bakırcılar çarşısını ziyaret etti.

Bakan Ersoy'a, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan ve diğer ilgililer de eşlik etti.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar