Bafa Gölü, Latmos Dağı ve Herakleia Antik kenti ziyaretçi akınına hazırlanıyor

Bafa Gölü, Latmos Dağı ve Herakleia Antik kenti ziyaretçi akınına hazırlanıyor

Latmos ve Herakleia Antik kentleri ile Bafa Gölü destinasyon toplantısı yapıldı. Bafa Gölü, Latmos Dağı ve Herakleia Antik kentlerindeki çalışmaların değerlendirildiği toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında organize edildi.

Muğla'da Latmos Dağı'ndaki 10 bin yıl öncesine tarihlenen kalıntıların turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor..

Dünyanın en eski yolları arasında gösterilen Karya Yolu'na ev sahipliği yapan Latmos Dağı'nda, kaya resimlerinin olduğu Neolitik Çağ'a tarihlenen çok sayıda mağara bulunuyor. Kayalara çizilen resimler, ilk çağ insanlarının kardeşlik mesajının bugüne taşınması olarak niteleniyor.

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Bafa Gölü, Latmos Dağı ve Herakleia Antik kentlerindeki arkeolojik çalışmalarının değerlendirildiği toplantı organize edildi.

Toplantıda katılımcılara bilgi veren Latmos ve Herakleia Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Zeliha Gider Büyüközer, 12 ay kazı yapılacak kentte Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının desteği ile Endymon Tapınağı ve göl kalesindeki kazı çalışmalarını yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Göl kalesinde rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin hazırlıklarına başlandığını vurgulayan Büyüközer, kısa sürede kazı çalışmalarının tamamlayıp konservasyon aşamasına geçileceğini kaydetti.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar