Arkeologlar Derneği'nde görev dağılımı ve üye sayısı açıklandı.

Arkeologlar Derneği'nde görev dağılımı ve üye sayısı açıklandı.

Arkeologlar Derneği'nde Yeni Yönetim Kurulu'nun görev dağılımları ve derneğin üye sayısı belli oldu. Arkeologlar Derneği Yönetimi, şartları yerine getirmeyenlerin, üyelikten düşürüldüğünü açıkladı. Dernek aynı zamanda mesleki algıyı tespit için bir de anket düzenliyor.

Arkeologlar Derneği sosyal medyadan yaptığı basın açıklaması ile geçtiğimiz ay gerçekleşen kongre sonrası görev dağılımının şu şekilde olduğunu beyan etti:

İlkay İvgin: Arkeologlar Derneği Genel Başkanı

Aslı Şirin: Arkeologlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı

Elif Şahin: Arkeologlar Derneği Genel Sekreteri

Semih Yaşar Çizikçi: Sayman

Üyeler: Numan Arslan, Atila Türker, H. Uğur Dağ

ARKEOLOGLAR DERNEĞİ'NİN ÜYE SAYISI AÇIKLANDI

Öte yandan yapılan açıklama ile Arkeologlar Derneği'nin üyelik şartlarını yerine getirmeyenlerin üyeliğinin düşürüldüğü ve kayıtlı üye sayısının 248 olduğu belirtildi. 248 üyenin mesleği temsil gücü bakımından çok yetersiz olduğuna dikkat çekilen açıklamada, arkeologlar derneğe üye olmaya çağrıldı.

Açıklamada derneğin adının Arkeoloji ve Arkeologlar Derneği olarak tanımlanması dikkat çekti.

Açklamanın tam metni şöyle:

"Arkeoloji ve Arkeologlar Derneği yeni yönetimi olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Daha genç daha dinamik ve daha yaratıcı bir çalışma grubuyla üyelerimizin ve arkeoloji biliminin emrinde çalışmalarımızı icra etmekten gurur duydugumuz belirtmek isteriz.

Göreve geldigimiz ilk günden itibaren üyelerimizin revize edilmesiyle ilgili çalışmaları gerçekleştirdik ve üye revizyonunu tamamladık. İç İşleri Bakanlığı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü,nün hazırlamış olduğu DERBIS'e (Dernekler Bilgi Sistemi) kayıtlı üye sayımız 248'dir ve bu sayı mesleği temsil gücü bakımından çok yetersizdir.

Bu demek oluyor ki 30 Nisan 2019 son tarihi olan beyanname tarihine TC kimlik numarasını gönderen sadece 248 üye olmuştur ve kimlik numaralarını tarafımıza göndermeyen üyelerin üyelikleri düşürülmüştür. Ancak mesleği temsil etme anlamında siz değerli meslektaşlarımızın derneğimize üye olmasını arzu ediyoruz. Temsiliyet kabiliyetimizi arttırmak ve arkeologların haklarının en doğru ve iyi sekilde savunulmasını sağlamamız bakımından gücünüze ihtiyacımız var.

Diger bir konu da artan kaçak kazı faaliyetleri. Bu konuda da dernek olarak elimizden gelen çalışmaları yapmaya başladık. Konu ile ilgili çalışmaları yakında siz değerli meslektaşlarımızla paylaşacağız"

ARKEOLOGLAR DERNEĞİ ANKET DÜZENLİYOR

Arkeologlar Derneği, mevcut durumunu araştırmak ve sivil topluma bakış açısını anlamak için bir de anket düzenlediğini açıkladı. İşte Arkeologlar Derneği anketi: 

ARKEOLOGLAR DERNEĞİ

ANKET

Sayın Meslektaşımız;

Mesleğimizin ülkemizdeki mevcut durumunu araştırmak ve sivil topluma bakış açınızı anlamak maksadıyla sizlerin görüş ve önerilerinizi öğrenmek istedik. Bu amaçla hazırladığımız anketi yanıtlamanızı talep eder çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Anket sonuçları, sizlere daha kaliteli bir hizmet vermek ve sizlerin memnuniyetini sağlamak için yapacağımız çalışmalara temel oluşturacaktır. Değerlendirme sonucunda elde edilen veriler gizli tutulacaktır. Kişisel bilgilerin girilmesi zorunlu değildir.

(Anketi doldurduktan sonra arkeologlardernegi@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.)

ANKET FORMUNA ULAŞMAK İÇİN BAĞLANTI : Anket

arkeolojikhaber.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar