Ankara Araştırmaları Dergisi'nin 10. Yılı kutlandı

Ankara Araştırmaları Dergisi'nin 10. Yılı kutlandı

VEKAM’ın Ankara'nın başkent oluşunun 90. yılına armağan olarak yayımlamaya başladığı Ankara Araştırmaları Dergisi, bu yıl 10. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin (VEKAM), Ankara’yı anlamak ve araştırmak amacıyla 2013 yılında Ankara’nın başkent oluşunun 90. yılında hayata geçirdiği Ankara Araştırmaları Dergisi 10. yaşını kutladı.

Ankara Araştırmaları Dergisi, VEKAM’ın bahçesinde düzenlenen davette, Cumhuriyetin ve Ankara’nın başkent oluşunun 100. yılında, 10 yılını tamamlamanın gururunu ve ikinci yüzyıla başlamanın heyecanını kutladı.

VEKAM’ın kadim kentin başkent oluşunun 90. yılında armağan olarak yayımlamaya başladığı Ankara Araştırmaları Dergisi, bu yıl 10. kuruluş yıldönümünü kutladı. Dergi, Ankara’nın kentsel unsurlarına dair yeni bilimsel veriler ortaya koyan farklı disiplinlerden akademik çalışmalar için bir platform oluşturuyor. Ankara Araştırmaları Dergisi bu anlayışla 10 yıldır aralıksız olarak Ankara’ya ilişkin bilimsel çalışmaları kamuoyu ile paylaşıyor.

 

Hakemli ve yılda iki sayı olarak yayımlanan dergi, Ankara’nın tarihsel, kültürel, siyasal, ekonomik gelişimini, jeolojik dönüşümünü ve günümüz kentsel sorunlarını disiplinlerarası bilimsel yaklaşımlarla ortaya koyan Türkçe ve İngilizce özgün makale ve görüş yazılarına yer veriyor. Editörlüğünü Mehtap Türkyılmaz ve Alev Ayaokur’un yaptığı Ankara Araştırmaları Dergisi, açık erişimle ulusal ve uluslararası kütüphanelerin kataloglarında okurlara sunuluyor.

 Ankara Araştırmaları Dergisi bir sonraki sayısı için yeni yazı başvurularını 31 Mart 2024 tarihine kadar bekliyor.  

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar