Ankara Araştırmaları Dergisi: Journal of Ankara Studies

Ankara Araştırmaları Dergisi hakkında kısa bilgi ve iletişim adresi

Ankara Araştırmaları Dergisi ( Journal of Ankara Studies);  Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) tarafından yılda iki kez yayımlanan hakemli dergidir. Türkçe ve İngilizce olmak üzere çift dilde yayın yapan derginin ilk sayısı 2013 yılında yayımlanmıştır. Derginin ilk bölümünde özgün araştırma makaleleri, ikinci bölümünde ise görüş yazıları yayımlanmaktadır.

Ankara Araştırmaları Dergisi, bilimsel yöntemlerle Ankara’nın kentsel unsurlarına dair yeni veriler ortaya koyan farklı disiplinlerden akademik çalışmalar için bir platform oluşturmayı ve bu çalışmaları kamuoyu ile paylaşmayı amaçlamaktadır.

Dergi, Ankara kentinin tarihsel, kültürel, siyasal, ekonomik gelişimini, jeolojik dönüşümünü ve günümüz kentsel sorunlarını farklı disiplinlerin kendi bilimsel yöntem ve yaklaşımlarıyla ortaya koyan, tartışan, özgün araştırma makalelerine ve görüş yazılarına yer vermektedir.

2023 yılı ititbari ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğünü ve editörlüğünü Mehtap Türkyılmaz'ın editörlüğünü Alev Ayaokur’un yaptığı Ankara Araştırmaları Dergisi, açık erişimle ulusal ve uluslararası kütüphanelerin kataloglarında okurlara sunulmaktadır. 

İLETİŞİM ADRESİ

Yönetim Yeri
Rumelifeneri Yolu 34450 Sarıyer/İstanbul

Yazışma Adresi
Pınarbaşı Mh. Şehit Hakan Turan Sk. No:9 Keçiören 06290 Ankara
Tel: +90 312 355 20 27
Faks: +90 312 356 33 94
www.ankaradergisi.org


Benzer Haberler & Reklamlar