Koç Üniversitesi Arkeoloji Bölümü

Koç Üniversitesi İnsanil Bilimler ve Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü, en yeni teorik ve metodolojik teknikleri kullanarak, arkeoloji, sanat tarihi ve görsel kültür, kültürel miras yönetimi ve müzecilik alanlarında çok disiplinli bir yaklaşım sunmaktadır.

Fakültemiz modern Türkiye sınırları içinde tarih boyunca yaşamış olan uygarlıklar üzerine çalışan arkeoloji ve sanat tarihi alanında uzmanları barındırmaktadır.

Öğrenciler, tarih öncesi Anadolu arkeolojisi, Yunan ve Roma dönemleri, Geç Antik ve Bizans dönemi çalışmaları ve Osmanlı dönemi alanlarında bilgilendirilir ve bu dönemlerden biri üzerinde uzmanlaşmayı seçebilirler. Kültürel miras yönetimi ve müze çalışmaları arkeoloji ve sanat tarihi eğitiminden ayrı olarak düşünülemez ve öğrenciler dört yıllık lisans eğitimleri süresince bu konularda da eğitilirler. Bölümümüz öğrencileri, Hititçe, Yunanca, Latince ve Osmanlı Türkçesi gibi Akdeniz çevresi ve Anadolu’da konuşulmuş olan antik diller üzerine de eğitim alma şansına sahiptirler. Derslerimiz arkeolojik alan gezileri, müze ziyaretleri ve Türkiye ve diğer ülkelerden gelen davetli konuşmacılar tarafından gerçekleştirilen uygulama seminerleri ve konferanslarla zenginleştirilir. Arkeoloji laboratuarımızda analiz ve konservasyon teknikleri üzerine uygulamalı eğitimler sunmaktayız. Öğrencilerimiz ayrıca yaz döneminde gerçekleşmekte olan üniversitemiz kazılarından birine katılma ya da müze ve kültürel miras organizasyonlarından birinde staj tamamlama konusunda desteklenmektedir.

 

Akademik Kadro
 

Prof.Dr. Engin Akyürek

Doç. Dr. Shirine Hamadeh

Dr. Öğr. Üyesi Matthew Harpster

Dr. Öğr. Üyesi Ivana Jevtic

Dr. Öğr. Üyesi Michael Jones

Dr. Öğr. Üyesi Nikos Kontogiannis

Doç. Dr. Christina Luke

Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Maner

Doç. Dr. Rana Özbal

Prof.Dr. Günsel Renda

Prof. Dr. Alessandra Ricci

Prof. ve  ANAMED Direktörü Chris Roosevelt

Prof. ve AKMED Direktörü Oğuz Tekin

Öğr. Gör. Haris Theodorelis-Rigas

Prof. Dr. Lucienne Thys-Şenocak

Doç. Dr. ve  Dekan Yardımcısı Inge Uytterhoeven

Laboratuvar Sorumlusu Dilşad Sıla Votruba

Dr. Öğr. Üyesi Suzan Yalman

Prof ve  VEKAM Direktörü Filiz Yenişehirlioğlu


Benzer Haberler & Reklamlar