5 kişinin tercih ettiği Bartın Üniversitesi Arkeoloji Bölümü kapatıldı

5 kişinin tercih ettiği Bartın Üniversitesi Arkeoloji Bölümü kapatıldı

Üniversitelerin arkeoloji bölümlerinde doluluk oranı \%37'ye düşerken, kapanan arkeoloji bölümlerine bir yenisi eklendi. Bartın Üniversitesi Arkeoloji Bölümü YÖK tarafından talep yetersizliği sebebiyle kapatıldı. Bölümün akademik kadrosu Sanat Tarihi bölümü kadrosunda hizmet verecek.

2016 yılında açılan Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü 2018-2019 öğretim sezonunda sadece 5 öğrenci tarafından tercih edilmişti.

KAYITLI ÖĞRENCİLER EĞİTİME DEVAM EDECEK, YENİ ÖĞRENCİ ALINMAYACAK

Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Yazıcı, Arkeolojikhaber'e yaptığı açıklamada; Arkeoloji bölümünün Bartın üniversitesinin teklifi ve YÖK onayıyla  kapatıldığını, kayıtlı mevcut öğrencilerin bitirene kadar bölümün eğitime devam edeceğini, yeni öğrenci alınmayacağını belirtti. 

Prof. Dr. Sedat Yazıcı, Üniversitenin arkeoloji ile ilgili çalışmalarının devam edeceğini, bölümün öğretim üyesi ve araştırma görevlilerinin fakültenin Sanat Tarihi Bölümü'nde istihdam edildiğini ve Arkeoloji ağırlıklı sanat tarihi eğitimi verileceğini belirtti. 

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ARKEOLOJİ ALANINDA LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VEREBİLECEK

Yazıcı ayrıca YÖK'e Arkeolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi kurmak ve Arkeoloji alanında lisansüstü eğitim için başvurduklarını, YÖK'ün de başvurularına olumlu baktığını söyledi. 

Arkeoloji bölümü öğretim üyelerinin Sanat Tarihi Bölümü'ne geçmesiyle Sanat Tarih Bölümünün arkeoloji ağırlıklı bir bölüm olacak. 

Üniversitelerin arkeoloji bölümlerinde doluluk oranının %37 oldu

Prof. Dr. Sedat Yazıcı, Üniversitelerin Arkeoloji bölümlerinin İstanbul, Ankara, İzmir dışındaki şehirlerde az tercih edildiğini, bunun nedeninin de Puan Türünden kaynaklandığını belirtti. Üniversitelerin arkeoloji bölümlerinde doluluk oranının %37 olduğunu belirten Yazıcı'ya göre; sebep puan türü ve istihdam alanının kısıtlı olması. 

Dekan Yazıcı, arkeoloji gibi eşit ağırlıklı puan ile alan bölümlerde sıkıntı olduğu, sosyal puanla alan sanat tarihi bölümünde ise neredeyse talep patlaması yaşandığına dikkat çekti.

arkeolojikhaber.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar