Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi arkeoloji bölümü yeniden açmak istiyor

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi arkeoloji bölümü yeniden açmak istiyor

Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nde daha önce açılan ancak öğrenci yetersizliğinden kapanan arkeoloji bölümünü tekrar açmak için bir kez daha Yüksek Öğrenim Kurumu'na başvurduklarını söyledi.

Yeni Erdek Gazetesi'nden Önder Balıkçı'nın haberine göre; konu hakkında açıklama yapan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, şunları söyledi: "Daha önce arkeoloji bölümünü açmak için YÖK'e başvurmuş ve istekte bulunmuştuk. Hatta bu bölümün başına getirmek için Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden öğretim üyesi Prof. Dr. Nurettin Koçhan'ı da akademik kadromuza katmıştık. Ancak YÖK, öğrenci azlığı nedeniyle bu bölümü kurmamıza izin vermezken, ülkemizdeki üniversitelerde, 60-70 dolayındaki arkeoloji bölümlerindeki öğrenci doluluk oranının yüzde 38 gibi düşük bir oranı kapsadığını açıklamıştı. Ama bölgemizde Daskyleion, Kyzikos, Zeytinliada gibi önemli ören yerleri bulunduğuna dikkati çekerek bu bölümün açılması için YÖK'ten bir kez daha izin ve onay istedik."

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi arkeoloji bölümü daha önce  23 Nisan 2015 tarih ve 29335 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 6640 sayılı Kanun ile kurulmuştu. Ancak Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) öğrenci azlığı nedeniyle bu bölümün kapatılmasına karar vermişti.


Benzer Haberler & Reklamlar