40. Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu sona erdi

40. Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu sona erdi

Çanakkale'de gerçekleştirilen 40. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu bugün tarihi ve arkeolojik alanlara yapılan gezilerle sona erdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı-ÇOMÜ işbirliği ile düzenlenen 40. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu, ÇOMÜ Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleşti

Yerli ve yabancı yaklaşık 500 bilim insanının katıldığı sempozyum bilimsel sunumların yanı sıra  Troia Yılı’nda Çanakkale’ye turizm açısından da önemli ölçüde katkı sağladı.

Çanakkale’ye şehir ve ülke dışından gelen bilim insanları, kentte hareketlilik yarattı. Yaklaşık 1 hafta süren sempozyum boyunca Troia Kültür Merkezi’nde dört ayrı salonda birçok sunum gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde sürdürülen arkeolojik kazılar, arkeoloji kazı başkanları tarafından Çanakkale’de bilim camiasına anlatıldı. Hafta boyunca gündüz Troia Kültür Merkezi’nde süren sunumların ardından kent merkezini gezen akademisyenler, en çok Han Kahvesi’ni tercih etti.

Han Kahvesi’nde akşam saatlerinde buluşan arkeologlar, sohbetlerini burada sürdürürken yalnızca Han Kahvesi’ne değil, kente de önemli katkı sağladı.

11 Mayıs Cuma günü sonlanan sunumların ardından 12 Mayıs Cumartesi günü Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Arslan rehberliğinde Troia Antik Kenti ve Çanakkale'nin diğer antik ve tarihi yerleri gezildi.

Yıldız Sağlam - Çanakkalegündem.com


Benzer Haberler & Reklamlar