
Abhazyalı balıkçılar tarihi küp yakaladılar
Abhazya deniz sularında ağlarına tarihi eserler takılan balıkçıların yakaladıkları tarihi küpler, Abhazya Arkeoloji Müzesi’ne teslim edildi.
Abhazya deniz sularında ağlarına tarihi eserler takılan balıkçıların yakaladıkları tarihi küpler, Abhazya Arkeoloji Müzesi’ne teslim edildi.
Çin'de ölüme dair inançlar ve tabular, sadece yüzyıllık geçmişe sahip arkeoloji çalışmalarının önünde ciddi engel oluşturdu. Öyleki bu yüzden çoğu Çinli defineci, arkeologlardan daha fazla tarihi bilgiye sahip durumdaydı. Halk nazarında ise…
Dünyanın insan şekilli en eski ahşap heykeli Shigir İdolü ile Göbeklitepe'deki insan şekilli T biçimindeki taşların çağdaş olduğuna dikkat çekildi ve birbirini çağrıştırdıkları savunuldu. Avrasya avcılarının aynı dönemde benzer eserler ortaya…
Arkeologlar Tamil Nadu eyaletindeki Palani tapınağında 17. yüzyıldan kaldığı tespit edilen, içindeki sayılar toplamı ne yandan toplanırsa toplansın 15 eden sihirli kare keşfettiler. 15 Hindu savaş tanrısı Murugan ile ilişkilendiriliyor.…
Sarmışsay Vadisi'ndeki kaya resimleri, Orta Asya tarihi ve kültürünün araştırılması açısından büyük önem taşıyor. Dikey ve yatay çizilen resimler aynı zamanda yüksek sanatsal değere sahip.
Semerkand'da yapılan arkeoloji kazılarında ahşap üzerine oyulmuş eşsiz kompozisyon keşfedildi. Orta Asya'daki arkeoloji tarihinde bir ilke imza atan keşfin, dünya tarihi açısından da büyük önem arz ettiği belirtiliyor. Kompozisyonda Sümer Tanrıçası…
Japonya’nın Kumagaya, Saitama Eyaleti’ndeki arkeoloji kazılarında Orta Çağdan kalma yığınla sikke bulundu.
Güney Çin'deki Yahuai mağarasında insana ait 16.000 yıllık kafatası fosili keşfedildi
Antik Japon tapınağının Toshodaiji'nin yanıbaşında kiremit fırını kalıntısı keşfedildi.
Çin'de 2 bin yıllık antik kent keşfedildi. İç Moğolistan'da ortaya çıkarılan kalıntılar Doğu Han Hanedanlığı dönemine ait arkeolojik bulgularda Hunlara ait eşyalara rastlandı.
Hintli Arkeologlar, Charama mağaralarında bulunan uzaylı tasvirlerini andırır 10 bin yıllık çizimleri incelemek için NASA'dan yardım talep etti.
Türk ve Japon araştırmacıların ortak çalışmalarıyla, 2007 yılından bu yana devam eden Ertuğrul Fırkateyni sualtı arkeolojisi kazı çalışmaları Japonya'da devam ediyor.
Büyük Selçuklu Devleti’nin doğuşunu hazırlayan Dandanakan Savaşı’nın yapıldığı alanda yer alan Dandanakan Kalesi ve çevresindeki arkeolojik kazılarda önemli bulgulara ulaşıldı.
Antik Çin’de devlet binasının kalıntıları arasında vurmalı bir müzik aleti olan taştan yapılmış chime adı verilen (çan sesi veren bir tür çalgı) müzik aletinin parçaları bulundu.
Doğu Çin'de yağmalanmayan birkaç imparatorluk mezarından biri olan Haihunhou mezarlığında Çin'in en kısa hükümranlık süren imparatorunun oğluna ait oyuncaklar bulundu.
Kutsal Kazakistan Bilim ve Araştırma Merkezi Müdürü Berik Abdıgaliulı, ülkedeki tarihi mekanların envanterini tek listede toplayan çalışma yaptıklarını bildirdi.