Arkeologlar, Sibirya'da Tagar kültürüne ait bir mezarda bir insan kemiği ve X şeklinde boncuk diziliminden oluşan bir tılsım keşfettiler. Mezardaki muskanın, Bozkır Medeniyetlerinin ölüm gelenekleriyle ilgili bazı gizemlere ışık tutması…
Çin'in Nihewan Havzası'ndaki arkeoloji kazılarında çağına göre çok gelişmiş, rengarenk aşı boyalı ve küçük ebatlı aletler üretmiş bir kültürün varlığını gösteren arkeolojik kalıntılar bulundu. Xiamabei Kültürünü hangi insansı türün geliştirdiği de…
Sibirya'da Taştık Kültürü'ne ait iki önemli keşif yapıldı. Taştıklara ait ilk kez bir yerleşim alanı bulunurken, alandan üzerinde petroglifler bulunan bir de kumtaşı çıkarıldı.
Arkeolog sıkıntısını aşmayı, uzmanlaşmış ve geniş bakış açılı arkeolog sayısını artırmayı, modern dünya arkeolojisi ile Çin arkeolojisi arasındaki seviye farkını aşmayı hedefleyen Çin Ulusal Arkeoloji Programı uygulamaya…
Sibirya Krallar Vadisi'nde iki İskit kurganı daha bulundu. İskit mezarlığında süren kazılarında bulunan kurganlardan çok sayıda mezar hediyesi ve 50 yaşında bir kadın ile çok küçük bir çocuk iskeleti çıkarıldı.
Çinli arkeologlar, Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesindeki arkeolojik çalışmalar sonucu güneş inancıyla ilgili olduğu tahmin edilen 100 metre çapında bir altar düzeneği keşfettiler. Çinli arkeologlar, bölgenin güneşe ibadete…
Çin’in orta kesiminde yaklaşık 2 bin yıllık mezarlık bulundu.
Arkeologların Moğolistan'daki Urd Ulaan Uneet mağarasındaki mezarlarda 2015 yılında çıkardığı tahta eyer ve gem takımı ile ok, sadak ve yayların 1700 yıllık olduğu tespit edildi.
Moğolistan'nın Nogoontal alanında yüksekliği 2 metreyi geçen 4 adet taşın bulunduğu 2.5 х 2.5 metre ebadında bir alan keşfedildi. Eski bir Türk asilzadesine ait mezar olabileceği tahmin edilen alandaki yayvan taşta, boynuz ve çiçeksi nakışlar dikkat…
Antik Sibirya avcılarının Buz Devri'nde hayatta kalma mücadelesi verirken ısıya dayanıklı kaplar ürettikleri anlaşıldı. Amur nehri havzasında bulunan çömlekler 16.000 ile 12.000 yılları arasına tarihlendirildi.
Malezya'nın kuzeyindeki Kedah eyaletindeki arkeoloji kazılarında yontma taş devrinden kalma, taştan imal edilmiş bazı aletler bulunduğu açıklandı.
Japonya’da, yaklaşık 12 x 16,3 santimetre ebatlarındaki 2.100 yıllık çömlek parçası üzerinde, kuş kostümü giymiş bir şaman çizimi bulundu. Şaman figürünün büyük olasılıkla bir kadına ait olduğu tahmin ediliyor.
Çin'in 8 bin kişilik terrakotta ordusuna 220 yeni asker eklendi. Terracota Savaşçıları'ndan 220 tane daha bulundu. Bölgede 2009 yılından beri 500 metrekarelik alanda arkeoloji çalışmaları yapan arkeologlar, aynı zamanda bugüne kadar yapılmış en eski…
Rusya'nın Ostrogozhsk kentinde 2019 yılında Don Arkeoloji Seferi kapsamında araştırma ve kazı gerçekleştiren Valery Ivanovich Gulyaev liderliğindeki Rus Bilimler Akademisi (IA RAS), Arkeoloji Enstitüsü arkeologları, İskitlere ait olduğu tahmin…
İki yıl önce Endonezya’nın Sulawesi adasında keşfedilen, dünyanın en eski figüratif sanat eseri olabilecek 4,5 metre genişliğindeki resimde insan ve hayvan karışımı olarak resmedilmiş avcılar mızrak ve ip kullanarak yaban domuzu ile mandayı…
Sibirya'da, ortak arkeolojik araştırmalara imza atan Türk ve Rus bilim insanları, 20 yıllık çalışmanın sonunda o bölgede Türk dili konuşan halklara ait antropolojik belgelere ulaştıklarını iddia ettiler.