Rusya'da içinde 3 iskelet ve bir at kafası olan kurgan bulundu

Rusya'da içinde 3 iskelet ve bir at kafası olan kurgan bulundu

Rusyalı Rustam Mudayev adlı çiftçi çiftliğinde çalışırken 2500 yılllık bir kurgan keşfetti. Arkeologların yaptığı çalışmalar sonucu kurgandan Sarmat asilzadelerine ait olduğu tahmin edilen 3 iskelet, zengin mezar hediyeleri ve at kafatası ile koşum takımı çıktı.

Sarmatlara ait olduğu tahmin edilen 2500 yıllık kurgan Rusya’da Hazar Denizi’nin kuzeybatısında bulunan Nikolskoye köyünde bir çiftçi tarafından bulundu.

Rustam Mudayev adlı çiftçi, kurganı çiftlikte çalışırken bronz bir kazan fark ettikten sonra keşfetti. Mudayev, 'in yetkililere haber vermesi üzerine Astrakhan Devlet Müzesi yetkileri alanda inceleme yaptı.. Arkeolog Georgiy Stukalov liderliğindeki ekibin gerçekleştirdiği arkeoloji kazısı sonrasına kurgan tamamen ortaya çıkarıldı.

Live Science'nin haberine göre; İçinde üç iskelet ve tahta tabut kalıntıları bulunan Kurgan'ın eski zamanlarda soyulmuş olduğu anlaşıldı. Ancak mezar soyguncularından arta kalan eşya da bir haylli fazlaydı: Kurganda çeşitli silahlar, altın takılar ve bronz kazan ve muhtelis ev eşyaları bulundu.

Kurgandaki üç iskelet, bölgede Sarmatların nüfuzunun geliştiği zamana tarihleniyor.

Sarmatlar; M.Ö. 6 yüzyıldan sonra güney Rusya’da Hazar denizi kıyısında tarih sahnesine çıkmışlardı.

Kurganın çevresinde arkeolojik tetkikler sürerken, kalıntıların analizi de devam ediyor. Kurgandakilerin ölüm sebepleri, cinsiyetleri ve yaşları araştırılıyor.

Kurgandan çıkan arkeolojik kalıntıların Astrakhan Devlet Müzesi’ne götürüldüğü belirtildi.

Live Science. 17 Mayıs 2019

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar