Osmanlı Devleti'nin Konservatuvarı Darülelhan
Osmanlı Devleti'nin Konservatuvarı Darülelhan adlı eser, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı yayınları arasında neşredildi.
Osmanlı Devleti'nin Konservatuvarı Darülelhan adlı eser, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı yayınları arasında neşredildi.
Eserin yazarı Dr. Öğr. Üyesi Burcu Kutlu Dilbaz, bugün arkeolojik eserlerle ilgili uyulan kuralların temelinin Osmanlı Devleti’nin çıkardığı yönetmelikler olduğunu hatırlatarak, bu çalışma ile yönetmeliklerin içeriğini ve ülke genelinde nasıl…
Türk Tarih Kurumu Yayınları Mihail Hudyakov'un Kazan Hanlığı Tarihi kitabını Ayaz İshaki'nin tercümesi ile Türkçe'ye kazandırdı.
Tarihten Günümüze Ayıntap Gaziantep adlı kitap Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazi Kültür AŞ yayınları arasında neşredildi. Gazi Kültür AŞ’nin 23’üncü yayını olarak okuyucuyla buluşan 1567 sayfalık çalışma Gaziantep Zeugma Müzesi ile Arkeoloji…
Antonio Sagona ve Paul Zimansky tarafından kaleme alınan ve Arkeoloji Sanat Yayınları tarafından Türkçe'ye kazandırılan orijinal adı Ancient Turkey olan kitap M.Ö 1.000.000 yılından 550 yılına dek tüm kültürlere dair bilgiler içeriyor.…
Ali Güveloğlu'nun Antik Çağ'da Beslenme ve Damak Tadı kitabında Hellenlerden Roma’ya beslenme ve damak tadına dair ilginç bilgiler yer alıyor
MEÜ Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serra Durugönül'ün kitabında Antik Yunan heykeltıraşlığına sosyo-politik, dini ve felsefi akımların etkilerine dikkat çekiliyor.
17. yüzyıldan başlayarak günümüze kadar Aliağa'yı ziyaret etmiş Türklerin ünlü seyyahı Evliya Çelebi’den, İngiliz, Rus, Fransız, İskoç, Avusturya ve Alman dünyaca ünlü birçok seyyahın Aliağa’ya dair seyahatnamelerini konu alan kitap, Aliağa ve…
Arkeolojinin doğuşunu ve gelişimini kolonyalizm tarihinden bağımsız düşünmek mümkün değildir: Bu tarih, arkeolojinin bilgi üretme biçimlerine, çalıştığı sahaya, zaman kavrayışlarına, insanlar ve nesneler arasındaki ilişkilere dair tahayyüllerine…
Gazeteci- yazar Özgen Acar'ın 'Çoban Herkül'ü Yordu' adlı kitabında altı Perge'de arkeolojik kazıda bulunan, üstü ise arkeologlardan saklanark ABD'ye kaçırılan Yorgun Herkül: Heracles' heykelinin hikayesi anlatılıyor.
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi tarihçi Prof. Dr. Alpaslan Ceylan başkanlığındaki ekip, 20 yıllık araştırma sonucu kaybolmaya yüz tutmuş çok sayıda tarihi eser, belge ve arkeolojik bulguyu gün yüzüne çıkartarak kitaplaştırdı. Kitaptaki arkeolojik…
Myra antik kentindeki Alakent Kilisesi'nin tarihini anlatan, editörlüğünü GABAM Direktörü ve Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Engin Akyürek’in yaptığı eser Türkçe ve İngilizce iki ayrı cilt olarak yayımlandı.…
İTÜ Vakfı'nın Mimarlık Tarihi Araştırmaları dergisinin 3. sayısı, Larisa antik kentine ayırdı. Mimarisi; arkeoloji kazıları, arkeolojik buluntuları ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde açılan sergisiyle Larisa'nın farklı hayatları ve farklı…
Toprak yapı malzemeleri, teknolojileri ve uygulamalarının sunumu ile birlikte Alker malzemesinin üretimi ve kullanımı konusunda uygulamacıları aydınlatmayı amaçlayan Prof. Ruhi Kafescioğlu'nun Çağdaş Toprak Yapılar ve Alker - Uygulayıcının El Kitabı…
Yazar Sevgi Dönmez, Eski Mezopotamya Toplumlarında Yılanlar Ejderhalar ve Tanrılar adlı eserimde çanak çömleksiz neolitik dönemlerden bu yana sık sık karşımıza çıkan yılan motifinin anlamı, önemi ve dönüşümünü irdeliyor.
Louisville Üniversitesi öğretim üyesi Osmanlı İmparatorluğu, Balkanlar ve Orta Doğu tarihi uzmanı Prof. Dr. Justin A. McCarthy'nin ‘Ölüm ve Sürgün’ (Death and Exile) adlı eseri Türk Tarih Kurumu yayınları arasında Ölüm ve Sürgün Osmanlı…