Türkiye’de kadın merkezli arşivcilik alanında uzmanlaşmış Aslı Davaz’ın yayına hazırladığ, Türk Kadınlar Birliği kurucu üyelerinden Necile Tevfik Arşivi Açıklamalı Kataloğu, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.…
Özyeğin Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi Bora Fer tarafından tasarlanan Metin Çavuş imzalı Yüce ve Yalnız: İstanbul Surlarında Bir Yolculuk fotoğraf kitabı, 20 kilometreyi aşan uzunluklarıyla farklı semtlerde farklı…
Ray WestLake’in Çanakkale Seferi sırasında, İngiliz ordusunun her bir piyade taburu ve yeoman alayının Gelibolu Yarımadası’ndaki faaliyetlerinin dökümüne yer verdiği kitabı, Çanakkale’de Savaşan İngiliz Alayları, Yusuf Serdar Demirtaş’ın çevirisiyle…
Boşnak alim Muhammed Hevai Uskufi'nin 1631 yılında kaleme aldığı ve ilk Türkçe-Boşnakça sözlük olarak kabul edilen Makbûl-i Ârif (Potur Şâhidî), İstanbul'un Tuzla Belediyesi tarafından yeniden basılarak Bosna Hersek'in Tuzla Belediyesine hediye…
Antik Çağ'ın oldukça ilginç ve insan duygularının kutsal inançlarla nasıl sömürülebildiğini gözler önüne seren Glykon kültünün doğuşu, gelişimi ve arkeolojik kazılarla ortaya çıkan kalıntıları Murat Karasalihoğlu tarafından derlenerek kitplaştırıldı.…
Siyaset Bilimci Prof. James C. Scott, kendi alanı dışında 'yasak avcılık' yaparak kaleme aldığı antroplojik yorumlar içeren eserini 'bir keşif raporu' olarak tanımlıyor. Prof. Scott, özellikle arkeolojinin ölümcül darbeler vurduğunu belirttiği…
İngilizce orijinali Prof. Joanita Vroom tarafından yazılan Byzantine to Modern Pottery in the Aegean 7th to 20th Century adlı kitap, ANAMED Yayınları'nca Bizans'tan Modern Döneme Ege'de Seramik: 7. - 20. Yüzyıllar adıylaTürkçe'ye…
Harald Hauptmann, Walgang Messerschmidt, Jörg Wagner, Georg Petzl, Mehmet Önal, Fehmi Eraslan, Levent Zoroğlu, Rıfat Ergeç, Kutalmış Görkay, Michael Blömer gibi arkeoloji alanındaki önemli isimlerin imzasını taşıyan 22 makale içeren kitapta,…
ÇOMÜ Akademisyeni Osmanlı Arkeolojisi bölümünden Mübarek İpek ve Manfred Osman Korfmann Kütüphanesi sorumlusu ÇOMÜ Akademisyeni Arkeolog Fecri Polat, Atatürk’ün arkeoloji ile ilgili sözlerini ve yazılarını derleyerek, Atatürk ve Arkeoloji adıyla…
İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınlarının yeni kitabı Türkiye’de Kadın ve Müzik; Türkiye’de Kadınların Müziğinin Tarihine dair öenmli başucu eseri olmayı hedefliyor.
Sibirya kazıları üzerinden Şamanizmin izini süren Sergen Çirkin’in kaleme aldığı Güney Sibirya Arkeolojisi ve Şamanizm kitabına göre; güçlü sözlü geleneğe sahip Sibirya Şamanları, öğretilerini nesilden nesle aktardı, arkeolojik ve etnografik…
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'ndan neşredilen İstanbul ve Boğaziçi adlı kitap, 170 yıl öncesinin İstanbul’una Dönemin Rus Elçiliği Ataşesi Tchihatchef Gözüyle Derin Bir Bakış sunuyor.
Bilinmeyen yönleriyle Osman Hamdi Bey, Pera Müzesi'nin Küçük Kitaplar Dizisi’ne eklenen kitapta yer alıyor.
Felsefe tarihçisi Nicholas Rescher'in 101 Anekdotta Felsefe Tarihinde Yolculuk adlı eser, yaşanmış kısa hikâyeler ve geçmişten günümüze dek tartışılan bilgiler eşliğinde Antik Çağ'dan günümüze düşünce değişimini konu ediniyor. Rescher kitapta…
Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olan Emre Erdan'ın Arkeoloji ve Sanat Yayınları'ndan çıkan eseri,
Frig kültürü ve uygarlığı konusunda halihazırda oldukça dağınık durumdaki yayınları ve güncel…
Ünlü eleştirmen Doğan Hızlan, Sedat Bornovalı'nın Timaş Yayınevi'nden çıkan Boğaziçi’nin Tarih Atlası'na 5 üzerinden 4 yıldız verdi. İşte Hürriyet yazarı Doğan Hızlan'ın yazısı: