Yüzde 87'si tamamlanan Triceratops fosili Melbourne'de sergilenecek

Yüzde 87'si tamamlanan Triceratops fosili Melbourne'de sergilenecek

Avustralya'nın en büyük müzesi Melbourne, yakında dünyanın en sağlam ve en iyi şekilde korunmuş Triceratops fosillerinden birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Victoria Müzesi Çarşamba günü, 67 milyon yıllık bir triceratops iskeletinin yüzde 87'si tamamlandığını duyurdu. Fosil 2021'den itibaren Melbourne Müzesi'nde sergilenecek.

1 tondan fazla ağırlığa sahip fosil, deri izleri, tendonlar, tam bir omurga ve neredeyse eksiksiz bir kafatasını içeriyor. Altı ila yedi metre uzunluğunda ve iki metreden uzun boylu dinozor, yetişkin bir Afrika filinden daha büyük. 

Museums Victoria CEO'su Lynley Crosswell, "Bu, bugüne kadar yapılmış en önemli dinozor keşiflerinden biri ve bir Avustralya müzesi tarafından şimdiye kadar elde edilen en eksiksiz dinozor fosili. Triceratops'umuzun izleyicileri memnun edip şaşırtacağını ve Dünya'daki yaşamın olağanüstü harikasını ve kırılganlığını düşünmemiz için bize ilham vereceğini biliyoruz." dedi. 

Museums Victoria'nın kıdemli paleontoloji küratörü Dr. Erich Fitzgerald, bu iskeletin olağanüstü kalitesinin Triceratops'un anatomisine ve paleobiyolojisine ışık tutabileceğini söyledi.

Fitzgerald, "Bu, Triceratops'u anlamak için kullanılan Rosetta Taşıdır, Fosil, tam bir kafatası ve tüm omur sütunu da dahil olmak üzere yüzlerce kemikten oluşuyor ve bu türün 67 milyon yıl önce nasıl yaşadığına dair gizemleri ortaya çıkarmamıza yardımcı olacak." dedi.

Dev iskelet, 2014 yılında ABD'nin Montana eyaletindeki özel arazide keşfedildi ve şu anda 1,5 metre derinlikte kayadan çıkartılmıştı. 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar