Ünlü Sanatçılar ilk kez duydukları Zerzevan Kalesi'ne hayran kaldılar

Ünlü Sanatçılar ilk kez duydukları Zerzevan Kalesi'ne hayran kaldılar

Ünlü Sanatçılar, Kültür Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un eşi Pervin Ersoy ile brilikte Diyarbakır’ı gezerken, Çınar ilçesinde bulunan ve arkeolojik bulgularıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Zerzevan Kalesini, kazı başkanı Aytaç Coşkun ile birlikte gezerek, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kültür Bakanlığı tarafından organize edilen Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz projesi kapsamında Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, sanatçılarla birlikte Diyarbakır'ı gezdi. Geziye katılan sanatçılar,  Coşkun Sabah, İzzet Yıldızhan, Erkan Petekkaya, Asuman Dabak, Evrim Kırmızıtaş Başaran, Çağla Kubat, Suna Dumankaya, Özlem Yıldız, Yasemin Hadivent, Zeynep Mansur, Duygu Şenyürek, Emel Oysal, Sinem Eriş ve Bilge Kuru oldu.

Pervin Ersoy ve Sanatçılar,Diyarbakır'ın tarihi ve turistik açıdan önemli ve doğal güzelliklerini ziyaret ederek, yöresel kıyaflerle bol bol fotoğraf çekildiler.

Ziyaret edilen mekanlar arasında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan, tarihi surları ile zengin tarihi ve kültürel potansiyeli bünyesinde barındıran Diyarbakır Zerzevan Kalesi de yer aldı.

Geziye katılan sanatçılar ve konuklar, yaklaşık 60 dönümlük alan üzerinde 1200 metre uzunluğunda sur kalıntısı, gözetleme ve savunma kulesi, ibadethane, idare binası, evler, depolar, yer altı ibadethanesi, sığınaklar, mezarları, su kanalları ile su sarnıçları barındıran tarihi Zerzevan Kalesini Akeoloji Kazıları Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Aytaç Coşkun eşliğinde gezdiler.

Zerzevan Kalesi ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulunan Pervin Ersoy, "Diyarbakır artık çok güvenli. Lütfen herkes Diyarbakır’a gelsin. Ben açıkça söylemem gerekirse Zerzevan Kalesi’ni  bilmiyordum. Tura katılan  arkadaşlarıma da sordum, onlar da duymamıştı. Oysa Zerzevan önemli, bilinmesi, gezilmesi gerken tarihi bir mekan.

Ünlü sanatçı İzzet Yıldızhan Zerzevan Kalesi’ne ilk kez geldiğini belirterek, “Burada bir tarihin yattığını gördüm. Anlaşılan o ki yapılan arkeolojik kazılar daha farklı tarihi bilgileri de ortaya çıkaracak" dedii

Ünlü sunucu Özlem Yıldız, Zerzevan Kalesi’nin Türkiye’de bilmedikleri, görmedikleri pek çok güzellikten biri olduğunu söyleyerek, "İnanılmaz güzel ve farklı bir hikayesi var. Mutlaka gelip görülmesi gereken yerlerden biri burası” dedi.


Benzer Haberler & Reklamlar