Tutuklanan emniyet müdürü definecilere 'erketelik' bile yapmış!

Tutuklanan emniyet müdürü definecilere 'erketelik' bile yapmış!

Zonguldak’ta Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tarihi eser kaçakçılığı yapanlara yönelik soruşturması kapsamında tutuklanan Çaycuma İlçe Emniyet Müdürünün,

Soruşturma dosyasındaki iddialara göre tutuklanan emniyet müdürü A.K, Türkiye’nin dört bir tarafında kaçak kazılar yapan definecilerle irtibat halindeydi.

Defineciler şüphelendikleri herhangi bir aracın plakasını emniyet müdürüne bildiriyor, o da resmi kayıtlardan sorgulatarak polis veya jandarmanın olup olmadığını definecilere söylüyordu. Defineciler ise buna göre tedbir alıyordu.

Dosyaya göre A.K, definecilere gözcülük de yapıyordu. İddiaya göre resmi aracıyla kazı yapılan bölgeye gidiyor, ‘gözcü’ olarak bekleyip herhangi bir operasyon ihtimaline karşı orada duruyordu. Müdürün şoförü E.S.’nin de daha önce definecilik operasyonlarından işlem gördüğü belirlendi. Emniyet müdürü ifadesinde kendisine yönelik suçlamaları kabul etmedi.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 20 Aralık’ta 10 kişiyi gözaltına almıştı. Aralarında  A.K ile şoförü E.S.’nin de olduğu 6 kişi ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ ve ‘izinsiz kazı ve sondaj yapmak’ suçlarından tutuklanırken, 4 kişi ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Musa Kesler - Hürriyet

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar