Troya Antik Kenti'nde üçüncü kutsal alan keşfedildi

Troya Antik Kenti'nde üçüncü kutsal alan keşfedildi

Geçtiğimiz günlerde yeni bir katman keşfedilen Çanakkale'nin merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırları içindeki Troya Antik Kenti'nde yeni bir kutsal alan bulunduğu açıklandı. Böylece Troya Batı Kutsal Alanı ve Atina Tapınağı'nın kutsal alanı dışında antik alanda 3. kutsal alan keşfedilmiş oldu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Troya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, bu sene antik kentte Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle İÇDAŞ AŞ ana sponsorluğunda 156'ncı kazı dönemin sürdüğünü hatırlatarak yeni bir kutsal alan keşfettiklerini açıkladı.

Prof. Dr. Rüstem Aslan "Bu yılki kazılarda Troya'nın güney girişi için heyecanlandıran yeni sonuçlar var. Troya'da özellikle Arkaik ve Helenistik Roma döneminde yeni bir kutsal alanın varlığının burada söz konusu olduğunu yavaş yavaş anlamaya başladık. Daha önceki kazılarda Troya'da, Troya Batı Kutsal Alanı ve kutsal alan olarak tanımlanıyor ve Atina Tapınağı'nın olduğu kutsal alan var. Yani ilk kez burada, Troya'da üçüncü bir kutsal alanın varlığını yaptığımız kazılarla ispatlamış bulunuyoruz."

Prof. Dr. Rüstem Aslan, yeni kutsal alan keşfinin ve elde edilen buluntuların, Troya ile Anadolu arkeolojisi için önemli sonuçlar olduğunu sözlerine ekledi.

Burak Akay - AA


Benzer Haberler & Reklamlar