Tralleis Antik Kenti'nde klibi tanıtıldığı gün kaçak kazı yapıldı

Tralleis Antik Kenti'nde klibi tanıtıldığı gün kaçak kazı yapıldı

Bugün DHA Efeler Belediyesi'nin Tralleis Antik Kenti için çektirdiği tanıtım klibinin haberini duyururken, İHA aynı kentte definecilerin kaçak kazı yaptığı haberini servis etti.

Aydın'ın Efeler ilçesindeki Tralleis Antik Kenti ile kent sakini olan, dünyanın ilk notalı müziğini yazan Seikilos konu edilip, tanıtım klibi çekilerek, yayınlandı.

DHA'dan Burhan Ceyhan'ın haberine göre; Aydın'ın önemli kültür ve turizm varlıklarından Tralleis Antik Kenti ile dünyanın ilk notalı müziğini yazan Seikilos'un konu edildiği tanıtım klibinin çekimleri tamamlandı. Klip, Seikilos tarafından yazılan söz ve bestenin, Türkçe ve Yunanca seslendirilmesiyle son buldu. Efeler Belediyesi tarafından hazırlatılan, Aydın Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce desteklenen 'Tralleisli Seikilos' klibi, 21 Haziran Dünya Müzik Günü'nde yayınlandı.

Efeler Belediyesi olarak kentin tanıtımına önem verdiklerini belirten Başkan Mesut Özakcan, "Aydın'ın ve Efeler ilçemizin tanıtımı ve turizme kazandırılması için eski tarihi yapıları restore ederek, kültür ve sanat merkezi haline getiriyoruz. Bu yıl hizmet vermeye başlayan Efeler Kentin Belleği ve Araştırma Merkezi ile de fark yaratan bir adım attık. Aydın ilindeki tescil edilen 22 antik kentten biri olan Tralleis Antik Kent, Efeler sınırlarımız içerisinde yer almakta olup, ilçemizin en önemli tarihi yapısıdır. 1882- 1883 yıllarında Aydın- İzmir demir yolunun inşaat sırasında Tralleis'te bulunan eski Yunanlı Seikilos'un mezar taşı, önce İzmir'e daha sonra da yurt dışına kaçırıldı. Bilindiği gibi bu mezar taşı halen Kopenhag Milli Müzesi'nde sergilemeye devam etmekte" dedi.

AYNI GÜN DEFİNECİLERİN KAÇAK KAZI YAPTIĞI ÖĞRENİLDİ

Aydın’da Tralleis Antik Kentinin içerisinde yer aldığı sit alanında kaçak kazı yapıldığı ortaya çıktı.

İHA'nın haberine göre Efeler ilçesi Kemer Mahallesinde bulunan Tralleis Antik Kenti’nde kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine bölgeye, Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne (KOM) bağlı polisler ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne bağlı arkeolog ve teknisyenler olay yerine intikal etti.

Kaçak kazı yapılan bölgede inceleme yapan ekipler, kazının daha önce gerçekleştirildiğini, 3 metrelik derinlikteki kazı yapılan kısımda kemerli taş duvarların ve mermer parçalarının olduğunu belirledi.

Yapılan incelemelerin ardından olayla ilgili kaçak kazı yapan şahıs veya şahısların yakalanması için çalışma başlatıldı.
 


Benzer Haberler & Reklamlar