SARAT'tan Arkeolojik Varlıkların Korunması için Online Program

SARAT'tan Arkeolojik Varlıkların Korunması için Online Program

SARAT Projesi çerçevesinde düzenlenen Arkeolojik Varlıkların Korunması ve Kurtarılması Online Programı'na başvurular başladı. Program; kültür varlıklarıyla bağlantılı alanlarda çalışan ve tercihen arkeoloji, müzecilik, sanat tarihi, kültürel miras, tarih, konservasyon, mimarlık, şehir planlama, turizm gibi konularda eğitim almış profesyonellerin bilgi ve kapasitelerini arttırmayı hedefliyor.

Eylül ayından itibaren ANAMED tarafından sunulacak “Arkeolojik Varlıkların Korunması ve Kurtarılması” Online Programı’nın içeriği; Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü (BIAA) yönetimindeki SARAT projesi (Safeguarding Archaeological Assets of Turkey) tarafından, Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) ve Uluslararası Müzeler Konseyi İngiltere Şubesi (ICOM UK) işbirliğiyle hazırlandı.

“Eğitim, Beceri Geliştirme ve Farkındalık Yaratma” kategorisinde 2020 Europa Nostra Ödülü’ne layık görülen SARAT projesi; Koç Üniversitesi Online Programlar tarafından sağlanan uzaktan erişim platformu üzerinden sunuluyor.

“Arkeolojik Varlıkların Korunması ve Kurtarılması” Online Programı kültür varlıklarıyla bağlantılı alanlarda çalışan ve tercihen arkeoloji, müzecilik, sanat tarihi, kültürel miras, tarih, konservasyon, mimarlık, şehir planlama, turizm gibi konularda eğitim almış profesyonellerin bilgi ve kapasitelerini arttırmayı hedefliyor.

Program ücretsiz ve eğitim dili Türkçe.

7. Program Dönemleri
08 Eylül 2020 – 08 Kasım 2020
01 Aralık 2020 – 01 Şubat 2021
22 Şubat 2021 – 22 Nisan 2021
18 Mayıs 2021 – 18 Temmuz 2021

Başvurunuzu gerçekleştirmek için buradaki linkten Başvuru Formu’nu doldurmanız yeterlidir.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar