Sakkara'da yeni bir kral mezarı keşfedildi

Sakkara'da yeni bir kral mezarı keşfedildi

Mısır'ın ünlü arkeolojik alanlarından Sakkara'da M.Ö. 2649 ile 2150 arasına tarihlenen yeni bir kral mezarının bulunduğu açıklandı.

Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Sakkara'da M.Ö. 2649 ile 2150 arasına tarihlenen Eski Krallık Mezarı Japon ve Mısırlı arkeologlardan oluşan ekip tarafından  keşfedildi.

Mısır-Japonya heyeti, Sakkara'daki İkinci Hanedan mezarını ve muhtelif tarihi eserleri ortaya çıkardı

Sakkara nekropol alanında yapılan arkeoloji kazılarında Antik Mısır'ın Geç Dönemi'ne (M.Ö. 712-332) ve Ptolema Dönemi'ne (M.Ö. 304-30) ait mezarların yanı sıra 18. Hanedan'a (M.Ö. 1550-1295) ait kaymaktaşından bir tabut ortaya çıkardılar. 

Mezarda aynı zamanda Tanrıça İsis'in iki pişmiş toprak heykeli; çocuk tanrı Harpokrates'in pişmiş topraktan bir heykeli; muskalar; çömlek modelleri; ve hiyeratik yazıtların yer aldığı ostraka bulundu.

Waseda Üniversitesi'nin ortak arkeolojik misyonu, Eski Eserler Yüksek Konseyi (SCA) ile işbirliği içinde, Saqqara Nekropolü'ndeki mevcut kazı sezonunda bir kaya mezarı ve farklı tarihi dönemlere ait sayısız eseri ortaya çıkardı.

Waseda Üniversitesi ekibinin başkanı Nozomu Kawai, keşfin "bu bölgenin tarihine dair paha biçilmez bilgiler sağladığını" söyledi .

Mustafa Waziri, Waseda Üniversitesi ile işbirliğinin verimli olduğunu ve Saqqara'nın zengin tarihine yeni bir bölüm ekleyen bir mezarı ortaya çıkardığını söyledi. "Ortaya çıkarılan eserler ve mezarlar, bu eski uygarlıkta yaşayanların hayatlarına bir pencere açıyor" diye belirtti.


Benzer Haberler & Reklamlar