Prof. Dr. Mehmet Özdoğan'a göre Göbeklitepe'de hata var

Prof. Dr. Mehmet Özdoğan'a göre Göbeklitepe'de hata var

Çin'in başkenti Pekin'de 2018 Türkiye Turizm Yılı kapsamında düzenlenen Göbeklitepe Seminerine katılan Göbeklitepe Bilim heyeti üyesi Prof. Dr. Mehmet Özdoğan'dan deprem etkisi yapması gereken sözler:

Seminerin ardından İHA'ya açıklama yapan Prof. Dr. Mehmet Özdoğan'ın son dönemde basına yansıyan Göbeklitepe'deki tarihi mirasa zarar verildiği iddialarıyla ilgili olarak; "Önemli olan, insanlığın ortak kültür mirasıdır. Birinci öncelik, bu kültürü sembolize eden bu yerleşimin, en iyi şekilde korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması, oradaki bilginin doğru olarak kazanılması gerekir.  Hemen yarın ziyarete açacağız diye yapılan baskıyla Göbektepe'yi kaybederiz ve dünyaya da nasıl kaybettiğimizi anlatmamız çok zor olur" diye konuştu.

Arkeofili.com sitesinde ise bu açıklamanın içinde yer aldığı iddia edilen daha ilginç bir ayrıntıya dikkat çekiliyor.

Prof. Özdoğan, “Orada çok aceleci bazı şeyler oldu. Müteahhitin hatalarını örtme çabaları oldu. Bunların olmaması lazım. Maalesef doğal tahribatı çok fazla olan bir bölge. Onun bir an önce önlenmesi ve tepenin bir nefes alması lazım. Hemen yarın ziyarete açacağız diye yapılan baskıyla Göbektepe’yi kaybederiz ve dünyaya da nasıl kaybettiğimizi anlatmamız çok zor olur.” dedi.

NOT: Ancak biz bu ayrıntıya İHA'nın sitelere yansıyan metinlerinde rastlayamadık. Göbeklitepe'deki çalışmalarda hata olmadığını geniş geniş geçen AA haberinde ise bu açıklamaya dair tek kelime dahi yer almıyor.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar