Peru'da İnkalara ait mezarlık ve iskeletler bulundu

Peru'da İnkalara ait mezarlık ve iskeletler bulundu

Arkeologlar, yetişkinlerden birinin yüzünün aşağıya dönük olarak bulunduğunu, yaklaşık üç yaşında olduğu tahmin edilen çocuğun ise bacakları bükülmüş şekilde sağ tarafa yönlendirilmiş olarak bulunduğunu açıkladı.

Perulu arkeologlar, geçen hafta Lima kentindeki hayvanat bahçesi yakınlarında yaklaşık 1,300 yıllık İspanyol işgali öncesine ait mezarlık bulduklarını açıkladılar. Mezarların keşfedildiği La Huaca El Rosal, Peru'nun en büyük hayvanat bahçesi Parque de Las Leyendas’ın kuzeydoğu köşesinde yer alıyor. Maranga arkeolojik kompleksi içinde yer alan parktaki nesneler üç uygarlığın izlerini ihtiva ediyor.

El Pais gazetesinin haberine göre; MS 100-650 yılları arasına tarihlenen Peru kültürüne ait insan iskeletleri ve 2 kafatası araştırmacılar tarafından basına gösterildi.

Parque de Las Leyendas Arkeolojisi Genel Müdürü Lucenida Carrión; "1300 yıllık İnka kültürüne ait üç insan gömüsü bulduk. Mezarları şubat ayının sonunda, Lima sahilinde San Miguel bölgesinde 'huaca' ya da  'El Rosal' olarak adlandırılan tapınak bölgesinde keşfettik.  İki yetişkin ve bir çocuğa ait mezarların derinliği bir metreden fazla.  Ayrıca seramik, toprak kaplar ve piruros denilenhalka desenli yapraklar buldu" dedi.

Arkeologlar, yetişkinlerden birinin yüzünün aşağıya dönük olarak bulunduğunu, yaklaşık üç yaşında olduğu tahmin edilen çocuğun ise  bacakları bükülmüş şekilde sağ tarafa yönlendirilmiş olarak bulunduğunu açıkladı.

Arkeologların verdiği bilgilere göre; Lima kültürü insanları, Huaca El Rosal'daki ilk yapıları inşa ettiler. 2016 yılında, huaca'nın alt kısmında kerpiç duvarlar ve çamur tabanları ile MS 400 ve 500 arasında bir fırının duvarları bulunmuş.  2016 ile 2017 arasında aynıdöneme ait dokuz insan mezarı daha keşfedilmiş.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar