Peru’da Chimu Krallığına ait garip ahşap heykeller bulundu

Peru’da Chimu Krallığına ait garip ahşap heykeller bulundu

Siyah renkli heykeller bej renkli kil maskelerine sahip. Her heykelin sırtında kalkan olma ihtimali bulunduğu belirtilen dairesel nesneler yer alıyor.

Peru’daki arkeologlar, Amerika’daki en büyük Kolomb öncesi arkeolojik yerleşimde, 20 adet 800 yıllık ahşap heykel buldu. Tek bir tanesi hariç günümüze kadar oldukça iyi korunmuş olan heykeller, İnkalardan önce Peru'da hüküm süren Chimu Krallığı’nın başkenti Chan Chan arkeolojik alanında bulundu.

AFP'nin haberine göre; Siyah renkli heykeller bej renkli kil maskelerine sahip. Her heykelin sırtında kalkan olma ihtimali bulunduğu belirtilen dairesel nesneler yer alıyor.

Her biri 70 santimetre boyundaki heykeller yaklaşık bin yıllık olduğu tahmin edilen Utzh An Sarayında (Büyük Chimu sarayı) kabartmalarla süslenmiş bir tören koridorunun duvarındaki nişlere yerleştirilmiş olarak bulundu. Satranç tahtası gibi karelerle döşenmiş tören alanı, dalga motifli kabartmalarla süslenmiş.

Aynı koridorda, İspanyol işgali öncesi Peru’nun kuzey kesimindeki kültürlerde önem arzeden efsanevi “ay hayvanı”nın sembolleri de yer alıyor.

Peru’nun kuzeydoğusundaki Trujillo kenti yakınlarındaki Can Chan, yaklaşık 20 kilometrekarelik alana yayılıyor ve surlarla çevrili 10 saray yapısı barındırıyor.


Benzer Haberler & Reklamlar