Muradiye Şelalesini izlemek için sit alanına beton döküldü

Muradiye Şelalesini izlemek için sit alanına beton döküldü

Van'da Muradiye Şelalesi'ne mesire yeri ve yürüyüş yapılması projesinde beton malzeme kullanılmayacağı açıklanmıştı fakat SİT alanı niteliğindeki şelale çevresinde yürüyüş yolu ve seyir terası için beton döküldü.

Van’ın Muradiye Şelalesi’nde belediye tarafından başlatılan mesire yeri ve yürüyüş yolları projesinin bölgeyi betonlaştırarak doğal dokuya zarar verdiği yönündeki eleştirileri yalanlayan Muradiye Kaymakamı Harun Yücel’in beton kullanılmadığını açıklamıştı.

Ancak Gazete Duvar'ın haberine göre; şelalenin karşısındaki bölgeye yürüyüş yolu ve seyir terası yapmak onlarca metre beton döküldü.

Yusuf Yavuz’un haberine göre, Van’ın Muradiye ilçesindeki Muradiye Şelalesi’nde geçtiğimiz Eylül ayında ilçe belediyesi tarafından bir proje başlatıldı. 4.5 milyon liraya mal olması beklenen projeyle doğal SİT alanı niteliğindeki şelale çevresinde yürüyüş yolları, restoran, kafe, seyir terası, mesire yerleri, oyun alanları, basketbol sahası ve cami inşa edilecek.

KAYMAKAM 'PROJEDE BETON MALZEME YOK' DEMİŞTİ

Şelalenin karşısında bulunan alanı iş makineleriyle tıraşlayarak başlanan projeyle ilgili haberlerin ardından açıklama yapan Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel, şelalenin doğal yapısına dokunulmayacağını belirterek, şunları dile getirmişti: “Ayrıca var olan ağaç ve bitki örtüsüne kat’iyen el değmeden proje gerçekleştirilecektir. Bir tek ağaca bile dokunulmadığı gibi 13 bin adet yeni ağaç dikimine de başlanılmıştır. Projemizde yapılan imalatlarımız beton malzemeler içermemekte olup, doğal yapıya uyumlu bir şekilde tasarlanmıştır. Daha önce bir mezbelelik olan ve çöp yığınlarının bulunduğu bir yer olan Muradiye Şelalesi’ne hak ettiği değeri veriyoruz.”

Ancak geçtiğimiz yıl Muradiye Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Kaymakam Harun Yücel’in açıklama karşın inşaat çalışmaları sürdürülen proje kapsamında Muradiye Şelalesi’nin tam karşısındaki alana onlarca metre beton dökülerek yürüyüş yolu ve seyir terası yapılıyor.

Çalışmalar sırasında Bendimahi Çayı’na hafriyat malzemesi döküldüğü de görüldü.

Gazete Duvar


Benzer Haberler & Reklamlar