Mısır'ın Asvan kentinde Neolitik Çağ kaya resimleri bulundu

Mısır'ın Asvan kentinde Neolitik Çağ kaya resimleri bulundu

Mısır Eski Eserler Bakanlığı arkeoloji ekibinin ortaya çıkardığı ve en eskisinin neolitik çağdan kalma olduğu tahmin edilen petrogliflerde, zürafalar, filler, timsahlar, küçük bir yerleşin alanını gösteren bir harita çizimi, sığır otlatma sahneleri, ağaç dikimi tasviri ve şahin başlı tanrı Horus'un ile Mısır kraliyet işaretleri yer alıyor.

Mısır Eski Eserler Bakanlığı, arkeolojik bir proje çerçevesinde Asvan (Asuan / Aswan) kentindeki Abu Subeira vadisinde Neolitik dönemden kaldığı tahmin edilen Petrologlifler keşfedildiği açıkladı.

Ahram Online sitesinden Nevine El-Aref'in haberine göre Asvan'ın kuzeydoğusundaki Abu Subeira vadisinin çöl arazisinde Mısır'ın ilk kraliyet yazıtlarını araştırmak için arkeoloji kazıları yapan arkeologların keşfettiği kaya resimlerinin neolitik döneme kadar uzandığını söyleyen Mısır Eski Eserler Konseyi Genel Sekreteri Dr. Moustafa Waziri, "Yarı kapalı dairesel vadi arazisinde çok sayıda kaya resmi açığa çıkarıld. Resimlerde zürafalar, filler ve timsahlar.gibi neolitik çağda bu bölgede yaşadığını tespit ettiğimiz hayvanlar ter alıyor" dedi.

Küçük bir yerleşim alanı haritası da var

Aswan ve Nubian Eski Eserler Dairesi genel müdürü Abdel-Moneim Saeed, alandaki petroglifler arasında küçük bir yerleşin alanını gösteren bir harita çizimi,  sığır otlatma sahneleri,  ağaç dikimi tasviri ve şahin başlı tanrı Horus'un ile Mısır kraliyet işaretlerinin de yer aldığını belirtti.

arkeolojikhaber.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar