Minik Arkeologlar Projesine TİSK'ten ödül

Minik Arkeologlar Projesine TİSK'ten ödül

TİSK’in geleneksel Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde Minik Arkeologlar Sosyal Sorumluluk Projesi, Etkililik Ödülüne layık bulundu.

İÇDAŞ’ın çocukları eğitim amaçlı hayata geçirdiği “Minik Arkeologlar Sosyal Sorumluluk Uygulaması” ödüllendirildi.

Minik Arkeologlar Sosyal Sorumluluk Uygulaması, TİSK’in geleneksel Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde “Etkililik Ödülü”nü kazandı.

Çanakkale’de yer alan dört büyük arkeolojik merkeze sponsorluk yapan İÇDAŞ, çocukları ve gençleri tarihi değerler konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor. İÇDAŞ,, Troia Antik Kenti, Parion Antik Kenti, Apollon Smintheion Kutsal Alanı, Assos Antik Kenti kazılarında tarihin gün yüzüne çıkmasına ve korunmasına destek oluyor. İÇDAŞ, sadece tarihi değerlerin ortaya çıkmasına destek olmakla kalmayıp, genç neslin bu eserlere karşı bilinçlenmesi için de çabalıyor. Türkiye çapında pek çok kazı alanına örnek olan “Minik Arkeologlar Sosyal Sorumluluk Uygulaması”nı 2014 yılından beri sürdürüyor. Yaşları 7 ile 17 arasında değişen öğrenciler tarihi alanlarda kazılara katılıyor ve ‘simülasyon kazı alanında’ uygulama yapıyorlar.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) geleneksel “TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri” için görkemli bir tören düzenlendi. Bu yıl, Etkililik Ödülü’nü İçdaş’ın “Minik Arkeologlar Sosyal Sorumluluk Uygulaması” kazandı. Öğrencilerin kültürel miraslara olan farkındalığını artırmak amacıyla hayata geçirilen İçdaş “Minik Arkeologlar Uygulaması” geçmişin gün yüzüne çıkarılması ve kültürel mirasın topluma kazandırılarak tarihe tanıklık edilmesi perspektifiyle Etkililik Ödülü’ne layık görüldü.

Düzenlenen törende ödülü İçdaş İş Güvenlik Müdürü Agah Ayhan aldı. Agah Ayhan yaptığı konuşmada “Tarihi değerleri gün ışığına çıkarmanın ötesinde korumak ve yaşatmak daha zor. Bunun için toplumsal bilincin oluşturulması ve arttırılması gerekiyor. Bu anlamda da İÇDAŞ, 2014 yılında çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik başlattığı ‘minik arkeologlar projesini’ süre sınırı olmaksızın sürdürmeye karar vermiştir. Kazılara yaptığımız sponsorluklarla birlikte bu projede daima devam ederek, farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetlerimiz sürecektir” dedi.

Boğaz Gazetesi


Benzer Haberler & Reklamlar