Machu Picchu'da İnka adak kapları bulundu

Machu Picchu'da İnka adak kapları bulundu

Peru'daki ünlü antik İnka şehri Machu Picchu'da, sunak kabı olarak kullanıldığı tahmin edilen seramik parçaları bulundu.

Machu Picchu Arkeolojik Araştırma Programı çerçevesinde süren arkeoloji kazısında; Machu Picchu'nun Aynalar Odasının zemininde yaklaşık 30 santimetre yer altında yanık vaziyette İnka seramik parçaları bulundu. Seramik parçalarının Yeryüzü Anası'na (Ana Tanrıça) sunulan bir adağın ardından yakılan kaplara ait olduğu sanılıyor.

Arkeolojik buluntular, Cusco Merkezi Olmayan Kültür Merkezi  (Decentralized Culture Directorate of Cusco - DDCC) arkeologlarının açıklamasına göre; koni şekilli bir kabın çeşitli parçaları, yandığı için kararmış vaziyette, etrafındaki yoğun kül tabakasının ortasında bulundu.



Machu Picchu Ulusal Arkeoloji Parkı başkanı Fernando Astete, Fizikokimyasal ve Karbon-14 analizi ile bulunan seramiklerin yaşlarının ve kesin kullanım şeklinin belirlenmeye çalışılacağını söyledi.



DDCC, Llacta'nın (Inca kalesi) ve Mandor Dağı'ndaki Duvar'ın yanındaki iki alanda daha araştırma ve kazılarını sürdürüyor.

www.arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar