Kurtkulağı Kervansarayı'nın restorasyonu tamamlandı

Kurtkulağı Kervansarayı'nın restorasyonu tamamlandı

Adana'nın Ceyhan ilçesine 12 kilometre mesafede yer alan, 1700'lü yıllarda Hüseyin Paşa tarafından inşa edilen Kurtkulağı Kervansarayı'nın Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyonunun yapılmasının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, turizm projesi için hazırlık başlattı.

Adana Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan "İpek Yolu'nun İzinden" projesi kapsamında turizme hizmet vermesi hedeflenen, kervansarayda, çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandı.

Osmanlı Dönemi'nde  menzil hanı olarak Haberleşme merkeziydi

İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Kervansarayın Osmanlı Dönemi'nde "menzil hanı" diye tabir edilen bir haberleşme merkezi olduğunu belirten Tari, "menzil han" deyiminin; haberleşmenin yapıldığı, at ve görevlilerin bulunduğu konaklama yerleri için kullanıldığını, yani buranın bir tür posta işletmesi işlevi de gördüğünü aktardı.

Kurtkulağı Kervansarayı'nın kale gibi korunaklı olduğu için günümüze kadar sapasağlam kaldığına dikkati çeken Tari, şöyle devam etti: "Kurtkulağı Kervansarayı, Osmanlı döneminde önemli bir iletişim merkezi olarak kullanılmış. Ayrıca burada konaklama yerleri de mevcut. Bir yaşam ve aynı zamanda iletişim merkezi olan Kurtkulağı Kervansarayı, hem ulusal hem uluslararası turizme hizmet edecek. Turizm gelirinde Adana, yüzde 0,68'in de altında. Amacımız kenti, hem gelir hem de konaklama olarak yüzde 2 bandına çekmek."

Kurtkulağı Mahallesi Muhtarı Ahmet Şavk da mahallerinde yer alan kervansarayın, mimarisi ve bahçesinde yer alan ve halen bir kısmı ayakta kalan surlarıyla dikkat çektiğini kaydetti.

AA


Benzer Haberler & Reklamlar