Klasik Mitolojide Tanrıçalar atölyesi bugün Demeter - Ceres ile başlıyor

Klasik Mitolojide Tanrıçalar atölyesi bugün Demeter - Ceres ile başlıyor

Arkeopera Kitapevi'nde bu akşam başlayacak Klasik Mitolojiden Tanrıçalar Okuma Atölyesine konu edilecek ilk tanrıça Demeter ve Ceres olarak da bilinen gizemli Toprak Ana olacak. Arkeolog Nezih Başgelen Demeter'e dair arkeolojik ve arkaik bilgileri verirken, Anadolu'nun bu tanrışa ile sıkı bağlarına da dikkat çekecek. Doğa Taşlardan ise bu Tanrıça arketinin psikolojik arkaplanına dikkat çekecek.

Tarihe, arkeolojiye, mitolojiye ve psikolojiye ilgi duyanlar için özel olarak tasarlanan “Klasik Mitolojiden Tanrıçalar” atölyesi Beyoğlu'ndaki Arkeopera'da bugün başlayacak ve 13 Kasım tarihine kadar sürecek.   Altı hafta sürecek olan okuma atölyesi, meraklılarını; mit, mitoloji, psikoloji, dişi enerjiler ve arketipler gibi heyecan verici konularda, disiplinlerarası bir yolculuğa çıkaracak.

Antik Yunan Mitolojisi’nden tanıdığımız altı farklı tanrıçanın; arkeolojik, mitolojik & psikolojik açıdan ele alınacağı atölyede; toprak, tarım, bolluk-bereket, verimlilik, doğurganlık ve annelik tanrıçası Demeter, savaş, bilgelik ve medeniyet tanrıçası Athena, doğa, özgürlük, macera, avcılık ve ay tanrıçası Artemis, aşk, arzu, tutku, cinsellik, güzellik ve sanat tanrıçası Aphrodite, güç, iktidar, gelenek, evlilik ve sadakat tanrıçası Hera, mistisizm, ölüm ve yeraltı tanrıçası Persephone incelenecek.

Klasik Mitolojiden Tanrıçalar Okuma Atölyesi'nde Arkeoloji ve Sanat Yayınları’nın kurucusu ve editörü, arkeolog Nezih Başgelen, tanrıçaların Anadolu ve Akdeniz Havzası’ndaki arkeolojik buluntularını irdelerken; kadim bilgelikler ve “Kutsal Dişilik” üzerine araştırmalar yapan Doğa Taşlardan tanrıçaların mitolojik öykülerini ve Jungsal çözümlemelerini paylaşacak...

Demeter'i nasıl bilirdiniz?

Klasik Mitolojiden Tanrıçalar Okuma Atölyesinin ilk konusu Neolitiğin en eski çiftçilerinden Roma İmparatorluk dönemine antik kültürlerin "Toprak Ana” ile özdeşleştirdikleri bolluğun-bereketin (ekinokslarla bağlantılı olarak), ekilen biçilen tarlaların, meyve veren ağaçların gizemli Tanrıçası Demeter-Ceres .

Arkeolog Nezih Başgelen fotoğraflar eşliğinde Demeter'e dair arkeolojik ve arkaik bilgileri verirken, Anadolu'nun bu tanrışa ile sıkı bağlarına da dikkat çekecek. Doğa Taşlardan ise bu Tanrıça arketinin psikolojik arkaplanına dikkat çekecek.

Resim: Knidos'ta bulunmuş ve şu an British Museum sergilenen Demeter Heykeli.

 Doğa Taşlardan ise bu Tanrıça arketinin psikolojik arkaplanına dikkat çekecek.

6 hafta her çarşamba akşamı yapılacak okuma atölyesine katılma şartlarını öğrenmek için  0 212 2499226 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar