Kıbrıslı Arkeolog Tuncer Hüseyin Bağışkan son yolculuğuna uğurlandı

Kıbrıslı Arkeolog Tuncer Hüseyin Bağışkan son yolculuğuna uğurlandı

KKTC Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürlüğü’nde uzun yıllar Müdür Muavinliği görevini üstlenen arkeolog Tuncer Hüseyin Bağışkan vefat etti. 8 Aralık tarihinde dünya hayatına gözlerini yuman ünlü arkeolog, bugün kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eski Eserler ve Müzeler Dairesi eski Müdür Muavinlerinden, Kıbrıs tarihi, kültürü ve mimarisi üzerine yaptığı yayınlarla tanınan Arkeolog ve Sanat Tarihçisi Tuncer Hüseyin Bağışkan 8 Aralık 2023 Cuma günü aramızdan ayrıldı.

Arkeolog Tuncer Hüseyin Bağışkan'ın ölüm haberi başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini ve arkeoloji camiasını yasa boğdu. 

Ünlü arkeoloğun ölüm haberi ailesinin verdiği ilanla açıklandı. Eşi Tuncay Bağışkan, kızları, damatları ve torunlarının imzası ile yayınlanan ilanda, Bağışkan'ın 23 yılını verdiği "Karpaz'ın Geçmişine Yolculuk" kitabını yayınladıktan sonra sanki hissedercesine artık görevimi tamamladım diyerek ışıklar içinde sonsuz yolculuğuna çıktığı" ifade edildi.

Tuncer Bağışkan’ın cenazesi 9 Aralık Cumartesi günü Lefkoşa İsmail Safa Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Lefkoşa mezarlığında toprağa verildi.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar