Kapadokya'yı kurtarmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdı

Kapadokya'yı kurtarmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdı

Ünlü Arkeolog Nezih Başgelen'in Kapadokya'da Kapadokya Alan Başkanlığı'nın onayı ile hunharca sürdürülen yol çalışmalarının durdurulması için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım talep ettiği ortaya çıktı.

Hürriyet Yazarı Yalçın Bayer, 18 Ağustos tarihli kçöşe yazısında, arkeolog Nezih Başgelen'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup göndererek, "sit alanındaki yol çalışmalarını acilen durdurmasını istediğini belirtti. 

Bayer, şunları yazdı: 

Bir Kapadokya mektubu...

UNESCO Dünya Mirası listesindeki Kapadokya’da Göreme-Ortahisar arasında yeni yol çalışmalarının başlaması üzerine ortaya çıkan tartışma üzerine ünlü arkeolog Nezih Başgelen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup gönderdi.

“Kapadokya’nın bağrına dayamış dozerler kepçelerini; yok mudur kurtaracak baht-ı kara mâderini?” diyen Başgelen’in mektubu şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanım,

Nevşehir - Kapadokya’daki yol çalışmasının geldiği nokta, koruma altındaki pek çok kültür ve doğa varlığına ciddi zarar verme aşamasında. Bu açıdan söz konusu sit alanındaki yol çalışmalarının acilen durdurularak alandaki kültürel ve doğal varlıklarımıza zarar vermeyecek farklı çözüm yollarının aranmasının gereğini arz ederim. Saygılarımla.” 


Benzer Haberler & Reklamlar