İzmir'de Avrasya Prehistoryası konuşulacak

İzmir'de Avrasya Prehistoryası konuşulacak

6. Uluslararası Avrasya Arkeoloji Kongresi'nin konusu Avrasya Prehistoryası olarak açıklandı.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nce düzenlenen 6. Uluslararası Avrasya Arkeoloji Kongresi'nin bu yılki konusu Avrasya Prehistoryası olacak.

Uluslararası Avrasya Arkeoloji Kongresi, Avrasya Prehistoryası (International Congress of Eurasian Archaeology, Eurasian Prehistory ICEA 2017 Buca) toplantısı, Dokuz Eylül Üniversitesi Kafkasya & Orta Asya Arkeoloji Araştırmaları Merkezi adına, 18-19-20-21 Nisan 2017 tarihlerinde, İzmir’de, Kaya Termal Resort Hotel Kongre Merkezinde yapılacak.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre; Kongrede Avrasya prehistoryası güncel sorunları ve Türk dili konuşan halkların ana yurdu olan Kuzeydoğu Asya’da Lena ve Yenisey Nehirleri ile Baykal Gölü arasındaki mikro-klima yaşam alanlarında Paleolitik ve Neolitik Çağlar arasında oluşan etno-arkeolojik kültürlerin Doğu’ya, Güneye ve Batıya yönelen uzun mesafeli göçleri ve göç sonuçları tartışılacak.

Kongreye konuşmacı olarak,  İzmir'den Kafkasya ve Orta Asya Arkeolojisi Üzerine Araştırmalar Merkezi (KAM) üyesi Yard. Doç. Dr. Semih Güneri;  Rusya Federasyonu adına Moskova'dan Rus Bilim Akademisi Arkeoloji Enstitüsü üyesi Ekaterina Devlet, Irkutsk'tan Rus Bilimler Akademisi SB Arkeoloji ve Etnografya Enstitüsü ve Irkutsk Devlet Üniversitesi Baykal bölgesi Bilimsel Araştırma Merkezi üyesi Ivan Berdnikov ve Ekaterina Lipnina, Çin Halk Cumhuriyeti adına Pekin'den Çin Sosyal Bilimler Akademisi Arkeoloji Enstitüsü üyesi Li Xingwei katılacak. 

arkeolojikhaber.com
 


Benzer Haberler & Reklamlar