İvriz Hitit Kaya Anıtı UNESCO'ya aday gösterilecek

İvriz Hitit Kaya Anıtı UNESCO'ya aday gösterilecek

Konya Halkapınar'da bulunan İvriz arkeolojik sit alanının UNESCO Dünya Miras Listesi'ne aday gösterilmesi hedefleniyor.


KONYA: Konya'nın Halkapınar liçesinde Konya Ereğli Yüzey Araştırması Projesi (KEYAR) kapsamındaki ''İvriz Alan Yönetim Planı Danışma Toplantısı'' yapıldı.

Halkapınar Kaymakamlığının toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Koruma Plancısı Dr. Ayşe Ege Yıldırım, İvriz Hitit Kaya Anıtı'nın çevresindeki kültürel miras ve doğal peyzaj değerleriyle korunması ve sürdürülebilir kalkınma sürecine entegre edilmesinin amaçlandığını söyledi.

Toplantı sonuçlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü yetkililerine sunacaklarını kaydeden Yıldırım, "Alan yönetimi çalışmaları sonucunda İvriz arkeolojik sit alanının UNESCO Dünya Miras Listesi'ne aday gösterilmesini de düşünüyoruz." dedi.

Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş da konunun Halkapınar açısından çok büyük önem arz ettiğini belirterek, ''Nasıl bir alan yönetimi anlayışı belirlenirse belirlensin bölge halkının bu çalışmalardan olumsuz etkilenmemesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekir.'' açıklamasında bulundu.

Toplantıya Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli ve Konya Ereğli Halkapınar Emirgazi ve Karapınar Yüzey Araştırması Başkanı Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Maner katıldı.

 

AA Yavuz Görür

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar