Konya Akşehir Arasta Çarşısı restore ediliyor

Konya Akşehir Arasta Çarşısı restore ediliyor

Konya Akşehirde bulunan Arasta Çarşı'nın restorasyon işleri devam ediyor.

KONYA: Konya Büyükşehir Belediyesince Akşehir ilçesindeki tarihi Arasta Çarşısı'nda restorasyon çalışmalarına devam ediliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yazılı açıklamasında, Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında tarihi eserlerin gelecek kuşaklara aktarılması için çalıştıklarını belirtti.

İlçelerde bulunan tarihi eserleri aslına uygun restore ettiklerini kaydeden Akyürek, "Akşehir Arasta Sokak'ta sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmaları 23 adada devam ediyor. Yaklaşık 300 iş yeri bulunan tarihi çarşıda yıkılmış binalar, aslına uygun olarak yeniden yapılacak. Sürdürdüğümüz çalışmayla Konyamız yeni bir cazibe merkezi daha kazanacak. Tarihi Bedesten'de yaptığımız ve dünyaya örnek olduğumuz 2 bin 687 iş yeri restorasyonunun ardından bir başka örnek uygulamayı da Akşehir'de hayata geçiriyoruz. Çalışma tamamlandığında hem tarih yeniden canlanacak, hem de ilçedeki ticari hareketlilik ve ziyaretçi sayısında gözle görülür bir artış olacak." ifadelerini kullandı.

Çarşıdaki dış cephe düzenlemeleri aslına uygun olarak yapılan binalarda, çerçeve, çatı, pervaz, elektrik, internet ve telefon altyapılarının da yenilendiğini aktaran Akyürek, gelecek yıl tamamlanması planlanan çalışmanın yaklaşık 10 milyon liraya mal olacağını belirtti.


AA Abdullah Özkul


Benzer Haberler & Reklamlar