İtalyan Kültür Merkezi'nin geleneksel arkeoloji sempozyumu

İtalyan Kültür Merkezi'nin geleneksel arkeoloji sempozyumu

9. Türkiye’deki Arkeolojik Çalışmalara Eğitim, Araştırma ve Kazı’da İtalya Katkısı Sempozyumu, 9-10 Mart 2018 tarihlerinde İtalyan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

9 yıldır değişik konuları içeren İtalya'nın arkeolojik kazılara katkı sempozyumunun bu seneki konusu; Mekanı dekore etmek, dekore edilmiş mekanı korumak.

Sempozyum, İtalyan Kültür Merkezi Müdürü Alessandra Ricci, İtalya'nın Türkiye Büyükelçisi S.G. Luigi Mattiolo ve Kültür ve Turizm Bakanlığı; Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Altunel'in  açılış konuşması ile başlayacak

İtalyan üniversitelerinden gelen, Türkiye’de faaliyet gösteren İtalyan kazı ekiplerinden isimler ile Türk arkeologlar yaptıkları çalışmaları ve geleceğe dair planlarını anlatacak. İki gün sürecek sempozyuma herkes açık. Sempozyumda İtalyanca ve Türkçe simultane çeviriler yapılacak.

 9. Türkiye’deki Arkeolojik Çalışmalara Eğitim, Araştırma ve Kazı’da İtalya Katkısı Sempozyumu; Meşrutiyet cad. 75, Tepebaşı, İstanbul adresindeki İtalyan Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. 

Sempozyum Programı şu şekilde:

***

***

 

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar