İtalya'da bulunan iskelet 1400 yıllık 'ölüm makinesi' çıktı

İtalya'da bulunan iskelet 1400 yıllık 'ölüm makinesi' çıktı

Arkeologların İtalya'da keşfettiği MS 6 ila 8 yüzyıllar arasında gömülmüş savaşçıya ait iskeletin kesik kolunun yerine bıçak protez yerleştirildiği anlaşıldı. Kemik uçlarındaki aşınma bıçaklı kolun silah gibi kullandığını tahmin ettiriyor.

Kuzey İtalya'daki İtalya'nın Veneto bölgesinde bulunan Longobard bölgesindeki Povegliano Veronese mezarlığında Roma'daki Sapienza Üniversitesi'nden arkeolog İleana Micarelli tarafından yönetilen arkeoloji kazılarında bulunan iskeletteki tuhaf uzantı üzerinde yapılan araştırmalar sonuçlandı.

Araştırma sonuçları Anthropological Sciences'ta yayınlandı. İskeletin sağ kolunda uzantının, dirsekten itibaren üzerinde bıçak bulunan proteze ait olduğu anlaşıldı.

Science Alert sitesinden Michelle Starr imzalı habere göre iskelet Ortaçağda İtalya'da yaşayan bir savaşçıya aitti. Ve iskelet muhtemelen bir ölüm makinesiydi.

Baş kesilmiş  bir at ve birkaç tazı ile birlikte gömülmüş adam öldüğünde 40 ila 50 yaşlarındaydı.Sakat veya kesilmiş kolunun yerine bir bıçak takılmıştı.

Keskin protez kolun silah olark kullanıldığı tahmin ediliyor çünkü protezin bağlantı noktasındaki kemiklerde aşırı derece aşınma söz konusuydu.

Öte yandan adamın ağzında düzgün olmayan aşınma tespit edildi. Sağ dişlerin daha fazla aşındığı dikkat çekti. Adamın sağ omuzunun da alışılmışın dışında duruş sergilediği gözlemlendi.

Söz konusu fiziksel değişikliklerin adamın protez kayışlarını dişleriyle çekmeksinden kaynaklanmış olabileceği ileri sürüldü.

1970'li yıllarda keşfedilen mezarlık Savaşçı kültüre sahip Longobard halkına aitti. Longobard halkı günümüzde Almanya'nın bulunduğu bölgeden göç ettikten sonra MS 568 yılında Kuzey İtalya'ya yerleşti.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar