İsviçreli arkeologlar Keltlere ait kalıntılar ortaya çıkardılar

İsviçreli arkeologlar Keltlere ait kalıntılar ortaya çıkardılar

İsviçre'nin Luzern eyaletinde demiryolu kenarına ev inşası planan alanda yapılan kazılarda Kelt arkeolojisi açısından önemli bulgular ortaya çıkartıldı. Arkeologlar, ince çakıllardan oluşan bir Kelt yolu, yanmış ev kalıntıları, seramik obje, takı parçası ve bronz bir giysi iğnesi keşfettiler.

İsviçre'nin Luzern Kantonu'nun (Canton of Lucerne) başkenti Luzern şehrine yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki Egolzwil kasabasında, Egolzwil-Baumgarten demiryolu hattının kenarında 3 yeni ev yapımı için gerçekleştirilen kazılarda nadir bulunan Kelt kalıntıları ortaya çıkarıldı.

Daha önce Keltlerin bir zamanlar Luzern Kantonu'nda yaşadıkları, eski bir göl arazisinde keşfedilen kurban kalıntılarından biliniyordu.  Geçtiğimiz salı günü yapılan keşifler Keltlerin bölgede yerleşik yaşam sürdüğünü ortaya çıkardı.

swissinfo.ch sitesinin haberine göre; yapılan arkeolojik kazıda; seramik parçaları, yanmış ev kalıntıları ve hayvan kemikleri ortaya çıkarıldı. Pelerin veya manto gibi kıyafetleri bağlamak için kullanıldığı tahmin edilen bir mücevher parçası olduğuna inanılan bronz bir giysi iğnesi tarihi kalıntılar arasında özellikle kayda değerdi.

Kalıntılar en az 2 bin yıllık

Arkeologlar buluntulara dayanarak yerleşim alanı tarihinin M.Ö birinci yüzyıla kadar uzanabileceğini belirttiler.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar