Heritage İstanbul Fuarı rekor katılımla sona erdi

Heritage İstanbul Fuarı rekor katılımla sona erdi

Restorasyon, arkeoloji ve müzecilik teknolojilerini buluşturan Heritage İstanbul Fuarı, katılımcı ve ziyaretçi sayısında hedeflenen rakamın üstüne çıkmayı başardı. Fuarın yakaladığı başarının baş mimarlarından Osman Murat Akan, ziyaretçi sayısını ve 2018 hedeflerini açıkladı.

Heritage İstanbul Proje Sorumlusu, Osman Murat Akan, İstanbul'u dünyanın restorasyon, müzecilik ve arkeoloji başkenti yapmayı düşündüklerini söyledi.

Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center’da gerçekleşen 2. Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri fuarı  Heritage İstanbul 2017, 3 gün boyunca 8 bin kişiden fazla ziyaretçi ve 100'e yakın katılımcı firmayı ağırladı.

3 gün boyunca eş zamanlı konferanslarla, dünyadan ve Türkiye’den ulusal ve uluslararası duayenleri, kurum temsilcilerini ve uzman akademisyenlerden oluşan yaklaşık 70 konuşmacıyı ağırlayan fuarda, birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirildi.

Heritage İstanbul Fuarı Proje Sorumlusu Osman Murat Akan, etkinliğin son dakikalarında Arkeoloji TV'nin sorularını yanıtlayarak, fuarın hem katılımcı hem de ziyaretçi açısından bu seneki hedeflerinin üstüne çıktığonı söyledi.

Osman Murat Akan, "Kültür Mirasını konu edinen bir fuarı daha bitirdik. Heritage İstanbul 2017 katılımcı, ziyaretçi, kamu ve özel sektör kurulaşlarına hayırlı olsun. Katılımcımızında ziyaretçimizin de memnun olduğu bir fuar olduğunu düşünüyoruz. Nu sene tahminimizin üzerinde katılım oldu. Ziyaretçi sayısı da hedeflediğimiz rakamın üstüne çıktı. Sektörede yer alan kamu kuruluşları ve özel kurumların bir araya gelmeleri bizim için çok önemli. Gerek kamu kuruluşları, yeyrel yönetimler, gerekse özel kuruluşlar burada bir araya gelerek projelerini paylaştılar. Bunun bizim sunduğumuz ortamda gerçekleşmesi onur verici. Açılış konuşmasında bu konsept çeşitli alanlarala daha da büyüteceğimizin müjdesini vermiştim. Umarım 2018'de de aynı şekilde yürüyeceğiz. Bu sene sektöre yeni bir dergi kazandırdık. Yurt dışına açılma hedefimiz var. Alan bizi zorlamaya başladı. Bu çok güzel bir gelişme. 2018 yılında 3 fuarımızı yapacağız ve artık her sene yapacağız. Restorasyon, Arkeoloji ve müzeciliğin yan alanlarını da fuarın içine almaya çalışıyoruz. Arşivleme teknolojileri ve kütüphanecilik gibi değişik alanları, restorasyon ve müzeciliğe alt yapı sağlayan kuruluşları da bünyeye katmak istiyoruz. Tedarikçi firmalar da bu işin içinde olacak. Her türlü ve firma kurumu yanımızda görmek istiyoruz" dedi. 

Fuarı 8 bin kişiden fazla insan ziyaret etti

Heritage 2017 Fuarına 100'e yakın firmanın katıldığını belirten Osman Murat Akan ziyaretçi sayısını da şu şekilde açıkladı: "Ziyaretçi sayımız ikinci gün itibariyle 6 bin kişi iken bugün 8 bin kişiyi aşmış görünüyor. İstanbul'u dünyanın restorasyon, müzecilik ve arkeoloji başkenti yapmayı düşünüyoruz. 2018'de görüşmek dileğiyle, bu etkinliğe katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz" 

arkeoloji.tv

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar