Hattuşa antik kenti ziyaretçileri için microlight uçuşları başlatıldı

Hattuşa antik kenti ziyaretçileri için microlight uçuşları başlatıldı

Çorum'da Hititler'in başkenti Hattuşa'yı ziyaret eden turistler motorlu hafif hava aracıile uçarak antik kenti ve ortaya çıkan arkeolojik kalıntıları havadan görme fırsatı bulacak.

Çorum'un Boğazkale ilçesi sınırları içinde yer alan UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesindeki Hitit medeniyetinin başkenti, etrafı 7 kilometre surla çevrili, 2 kilometrekare yerleşim alanına sahip Hattuşa Antik Kentinin 5 bin yıllık kalıntıları ve Yazılıkaya Tapınağı artık havadan gezilebilecek.

Engebeli ve sarp araziye kurulu antik kentin gezilmesini kolaylaştırmak amacıyla harekete geçen Boğazkale Kaymakamlığı, turistlerin bölgeyi havadan görebilmesine olanak sağlamak için Microlight Uçuş Projesi'ni başlattı.

Boğazkale Kaymakamı Yunus Ataman, proje kapsamında ilçeye getirilen microlight (motorlu hafif hava aracı) ile deneme uçuşu yaptı.

Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada antik kentin gökyüzünden görülebilmesi amacıyla balon, yamaç paraşütü ve microlight olanaklarını değerlendirdiklerini, uzman ekiplerce yapılan incelemelerde bölgenin doğasına en uygun aracın microlight olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Proje kapsamında temin edilecek microlightlar için pist ve hangar inşa etmek amacıyla Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'na (OKA) hibe projesi sunduklarını belirten Ataman ayrıca ilçedeki gençlere iş imkanı oluşturmak amacıyla microlight uçuş eğitimi vereceklerini aktardı.

Uçuş lisanslarının alınmasıyla gökyüzü turlarını başlatmayı planladıklarını belirten Ataman, şunları kaydetti: "Tarihin en önemli kültür miraslarından birine sahip olan Boğazkale'nin turizmden daha fazla pay almasını sağlamaya çalışıyoruz. İlçe turizmine yenilik katacağını düşündüğümüz microlight uçuşları ile özellikle adrenalin tutkunlarının yoğun ilgi göstereceği, yabancı turistlerin de farklı bir deneyim yaşayacağı önemli bir faaliyeti başlatmış olacağız. Altyapı çalışmaları kapsamında ilk deneme uçuşunu başarıyla gerçekleştirdik. Hazırlıkları tamamladıktan sonra gökyüzü turlarımızı başlatıp turistlere unutulmaz anlar yaşatmaya çalışacağız."

Kemal Ceylan- AA

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar