Hitit Haberleri

MasterChef Türkiye Antik Mezopotamya Mutfağını diriltti!

MasterChef Türkiye Antik Mezopotamya Mutfağı'nı diriltti!

TV8'in popüler yemek yarışması programında yarışmacılardan Antik Mezopotamya Medeniyetlerine ait yemekleri yapmaları istendi. Yarışmacılar birbirinden ilginç tarifleri yapmaya çalışırken, internet medyası programda yapılması istenen yemek tarifleri…

Ayasuluk Tepesinde 3 bin 200 yıllık Miken heykelciği bulundu

Ayasuluk Tepesi'nde 3 bin 200 yıllık Miken heykelciği bulundu

Arkeologlar, Ayasuluk Tepesi arkeoloji kazılarında, Tunç Çağı'nda Batı Anadolu'nun uygarlık tarihinde Hitit, Ege ve Yunan Adaları ilişkilerine bakış açısını değiştirebilecek 3 bin 200 yıllık Miken heykelciği buldular.

Karatepe Kitabeleri UNESCO Dünya Belleği Kütüğüne alındı

Karatepe Kitabeleri UNESCO Dünya Belleği Kütüğü'ne alındı

Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi'nde yer alan Anadolu Hiyeroglif ve Fenike dillerinin bir arada kullanıldığı çift dilli Karatepe Yazıtları, UNESCO Dünya Belleği Kütüğü'ne Türkiye'den miras olarak kaydedilen 70'inci eser oldu.

Hattuşada 114üncü kazı sezonu başladı

Hattuşa'da 114'üncü kazı sezonu başladı

Hititlerin başkenti Hattuşa'ya ev sahipliği yapan Çorum'un Boğazkale ilçesindeki kazı çalışmaları, bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirlere uygun başladı.

UNESCO Geçici listesine giren Karatepenin arkeolojik önemi nedir?

UNESCO Geçici listesine giren Karatepe'nin arkeolojik önemi nedir?

UNESCO Geçici Miras listesine alınan ve listede kalıcı olması için gerekli çalışmalara şimdiden başlanan Karatepe-Aslantaş arkeolojik alanının önünde uzun ve zorlu bir süreç var. Arkeolojik alan uluslararası koruma tarihinde özgün bir yere sahip.…

Çorumdaki kazılarda Hitit dönemine ait bir kurukafa bulundu

Çorum'daki kazılarda Hitit dönemine ait bir kurukafa bulundu

Şapinuva Antik Kenti'ndeki arkeoloji kazılarında, 3.500 yıllık olduğu tahmin edilen insan kafatası ve uyluk kemiği bulundu. Hitit dönemine ait olduğu belirtilen kafatası ve kemik, Hitit Üniversitesi Antropoloji Bölümü'nde incelemeye…

Hitit, Selçuklu ve Osmanlı yemekleri Londrada tadıldı

Hitit, Selçuklu ve Osmanlı yemekleri Londra'da tadıldı

Londra Yunus Emre Enstitüsünün Bir Tutam Anadolu (A Pinch of Anatolia) projesi ile Anadolu’nun 13 bin yıllık yemek tarihi İmgiltere'de tanıtıldı, Hitit, Selçuklu ve Osmanlı yemek kültürleri ile Dünyanın En Eski Mutfağı: Anadolu’dan Yemek Hikayeleri…

Atilla Engin: Oylum Höyükte kayıp bir ülke bulmuş olabiliriz

Atilla Engin: Oylum Höyükte kayıp bir ülke bulmuş olabiliriz

Oylum Höyük kazılarına liderlik eden Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Başkanı Prof. Dr. Atilla Engin, tarihi metinlerde geçen Nuhaşşe ülkesinin Halep’in güneyinde değil, kuzeyinde yani Anadolu sınırında yer alması gerektiği…