Görme engelliler Troya Efsanesini okumak için gelecek

Görme engelliler Troya Efsanesini okumak için gelecek

14 – 15 Ağustos tarihlerinde, 20’yi aşkın ülkeden ve Türkiye’nin dört bir yanından 250 görme engelli Troya Antik Kenti’nde buluşacak. Troya Dünya Görme Engelliler Homeros Okumaları çerçevesinde Homeros’un Troya Efsanesi’ni anlattığı İlyada Destanı’ndan bölümler okunacak.

I. TROYA DÜNYA GÖRME ENGELLİLER HOMEROS OKUMALARI BAŞLIYOR

Troya Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine Kabulü’nün 20. yılında ilan edilen ‘Troya Yılı’nda Çanakkale Valiliği evsahipliğinde antik şehrin destanını yazan görme engelli ozan Homeros anısına dünyadaki kardeşliğe vurgu yapacak bir organizasyon düzenlenecek.

Dünyadan ve Türkiye’den yüzlerce görme engelli 14 – 15 Ağustos tarihlerinde Troya Antik Kenti’nde buluşacak.

1.Troya Dünya Görme Engelliler Homeros Okumaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, GMKA, MÜSİAD, TÜRGED, GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş, İÇDAŞ destekleriyle gerçekleştirilecek. 14 Ağustos’ta Homeros Okumalarının gerçekleşeceği programı 15 Ağustos’ta düzenlenecek panel takip edecek.

Tüm dünyadaki körleri birleştiren bir simge isim olarak kabul edilen Homeros’un İlyada Destanı’nda yer alan Troya Efsanesi bölümü Braille Alfabesi ile özel olarak hazırlanacak. Homeros Okumaları için hazırlanan özel kitapçıklar görme engelli katılımcılar tarafından Destan’a ilham veren topraklarda, Troya Ören Yeri'nin geçmişle bugünü buluşturan mistik atmosferinde gerçekleştirilecek.

Homeros Okumaları ile tüm dünyaya hoşgörü ve barış mesajı verilecek

Troya Efsanesi’ni yazan görme engelli ozan anısına dünyadaki kardeşliğe vurgu yapacak organizasyona ev sahipliği yapacak Truva Anti Kenti Çanakkale Valiliği, Birleşmiş Milletler (BM)’ye üye ülkelerden, Balkan Türk Bölgesi’nden ve Türkiye’nin dört yanından gelecek görme engellileri ağırlayacak.

Etkinlik süresince, Homeros Okumaları’nın yanı sıra düzenlenecek Türk geceleri ile çeşitli yöre yemekleri, müzikleri, dansları ile ülkemizin tanıtımı sağlanacak.

Troya’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabulünün 20.yıldönümü ve Avrupa'da Kültür Mirası Yılı ilan edilmesi nedeniyle Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2018, ‘Troya Yılı’ ilan edildi. 2018 Troya Yılı boyunca Çanakkale, uluslararası işbirlikleri ve kültür, sanat, bilim ve spor etkinlikleri ile dünyanın buluştuğu merkez olmaya devam ediyor.


Benzer Haberler & Reklamlar