Gırnavas Höyüğü panelinde şehit arkeologlar anıldı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde düzenlenen Mezopotamya’ya Açılan Kapı Nusaybin Gırnavas Höyüğü panelinin öncesinde şehit arkeologlar anılırken, etkinliğin ardından geçmiş zamanlarda arkeolojik araştırmalara katılan arkeologlar höyük alanını gezdiler

Nusaybin Belediyesi tarafından ikinci düzenlenen “Mezopotamya’ya Açılan Kapı Nusaybin Gırnavas Höyüğü” Panelinde arkeolojik alanın tarihi önemi ve çıkan buluntuların bilime katkısı konuşuldu.

Mitanni Kültür Merkezinde düzenlenen 2. Mezopotamya’ya Açılan Kapı Nusaybin Gırnavas Höyüğü” Paneli, 1991 tarihinde Gırnavas kazı ekibinde yer alana bombalı saldırı sonucu şehit olan Arkeolog Bahattin Devam ve Arkeolog Metin Akyurt için saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşundan sonra Doç. Dr. Atilla Engin sunum yaptı.

Panelde Prof. Dr. Atilla Engin, Yrd. Doç. Dr. Bora Uysal ve Yrd. Doç. Dr. Eyyüp Ay Gırnavas'ta yaptıkları kazı çalışmaları ve tarihi hakkında görsel, slaytlar kullanarak bilgiler verdi.

Yoğun katılım ve ilgiyle dinlenen programın sonunda Belediye Yazı İşleri Müdürü Fahrettin Aktaş ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü vekili Kemal Aslan Akademisyenlere plaket verdi.

www.nusaybinim.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar