Arkeoloji Şehitleri Metin Akyurt ve Bahattin Devam unutulmadı

Arkeoloji Şehitleri Metin Akyurt ve Bahattin Devam unutulmadı

27 yıl önce arkeoloji dünyasını yasa boğan olay unutulmadı. Mardin Müze Müdürlüğü ve Arkeologlar Derneği Nusaybin'e bağlı Gırnavaz höyüğünde 1991 yılında gerçekleşen bombalı saldırıda şehit olan arkeologları andı.

Mardin’de 27 yıl önce gerçekleşen menfur terör saldırısında şehit olan arkeologlar unutulmadı.

Mardin Müze Müdürlüğü ve Arkeologlar Derneği'nin Nusaybin'e bağlı Gırnavaz höyüğünde şehit olan arkeologları anmak için yayınladığı açıklamada “Nusaybin ilçesi Gırnavaz höyüğünde Prof. Dr. Hayat Erkanal başkanlığında, 1991 yılında bombalı saldırıya uğrayarak hayatlarını kaybeden değerli arkeologlarımız Metin Akyurt ve Bahattin Devam’ı rahmet ve minnet ile anıyoruz” denildi.

25 Eylül 1991'deki menfur saldırıda  ne olmuştu?

Nusaybin’de arkeolojik kazı çalışmalarını sürdüren Ankara Üniversitesi D.T.C.F ekibinin otomobiline bomba kondu. Patlama sonucu Yrd. Doç.Dr. İ. Metin Akyurt ve doktora öğrencisi Bahattin Devam hayatını kaybetti.

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Girnavaz köyünde Asurlular döneminden kalma tarihi eserlerle ilgili kazı çalışmalarını sürdüren Ankara Üniversitesi D.T.C.F ekibi bombalı saldırıya uğradı. Ekibin otomobiline yerleştirilen bombanın patlaması sonucu Metin Akyurt ve Bahattin Devam olay yerinde hayatını kaybetti. Ekibe başkanlık eden Prof. Dr. Hayat Erkanal’ın da aralarında bulunduğu 10 kişi yaralandı.


Benzer Haberler & Reklamlar