Ekrem İmamoğlu, Arkeoloji Parkı'ndaki plastik oyun gruplarına isyan etti

Ekrem İmamoğlu, Arkeoloji Parkı'ndaki plastik oyun gruplarına isyan etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Binasının yanıbaşındaki Arkeoloji Parkı içerisine plastik oyun grupları yapılmasına tepki gösterdi ve alanın kazıya açık bir gezi alanı haline getirilmesini istedi.

Arkeoloji Parkı içerisine plastik oyun grupları yapılmasına tepki gösteren İmamoğlu, “Böyle şey olmaz. Bakın bu parkın içinde de var. Anadolu’da bir belediye koysa, insanlar yadırgıyor. Buraya böyle şeyler koyulması kadar ayıp bir şey yok. Bu tercihleri kim yapıyorsa, tümden bu işi değiştireceğiz. İşte burası İBB’nin önü. Herhalde uzun zamandır kimse çıkıp, yürümemiş. Yani hiçbir yetkili, ‘Çevremde ne var ne yok’ diye bakmamış. Önce yakın çevresinden başlar insan. Ama bu ada, ancak yürüyerek, hissederek olur. Öyle uzaktan olmaz” şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Arkeoloji Parkı içerisinden geçerek Aksaray’a inerken, gördüğü manzaralardan memnun olmadı ve “Kazıya açık bir gezi alanı haline getirmek lazım bu arkeolojik parkı” dedi. 

İmamoğlu, kurmaylarına, “İnsanların hem gezmesini sağlamak hem arkeolojik parkı hissetmesini sağlamak gerekiyor. Buraların hemen yenilenmesini sağlayıp, hemen sisteme dahil olmasını istiyoruz. Şuraya bakar mısınız, muazzam bir alan. Buradaki durum, kazıyla mı ilgili, koruma altına mı alındı onlara bir bakın derim. Kültür Varlıkları Daire Başkanımız Mahir Bey’e bunu söyleyeceğiz, siz de bir bakın derim” uyarısında bulundu.

Tarihi yarımada içerisinde çocuklar için yapılmış plastik oyun gruplarına rastladığını belirten İmamoğlu, “Böyle şey olmaz. Bakın bu parkın içinde de var. Anadolu’da bir belediye koysa, insanlar yadırgıyor. Buraya böyle şeyler koyulması kadar ayıp bir şey yok. Haliç’e daha yeni koymuşlar, yeni, imalat yeni. Seçimden önce yapılıyordu. Seçimden 2 hafta sonra oyun grubu kondu. Bu tercihleri kim yapıyorsa tümden bu işi değiştireceğiz. İşte İBB’nin önü. Herhalde uzun zamandır kimse çıkıp, yürümemiş. Yani hiçbir yetkili, ‘Çevremde ne var ne yok’ diye bakmamış. Önce yakın çevresinden başlar insan. Ama bu ada, ancak yürüyerek, hissederek olur. Öyle uzaktan olmaz” şeklinde konuştu.
 


Benzer Haberler & Reklamlar